Cathay Pacific A350-900 ved første ankomst til CPH. (Foto: Marc Kjærsgaard)

Cathay-rute til CPH godt modtaget

Cathay Pacifics sæsonrute fra Hong Kong til København er blevet godt modtaget, og efter den anden måned var belægningen allerede på 74 procent.

Oneworld-selskabet Cathay Pacific åbnede den 2. maj en sæsonrute mellem Hong Kong og København med tre ugentlige afgange.

Efter den 26. oktober, når sæsonens sidste afgang med rutenummer CX246 har forladt CPH, skal ledelsen i Hong Kong-selskabet i gang med at vurdere, om ruten skal vende tilbage i sommeren 2019. En overvejelse, der i mellemtiden er blevet udfordret af, at SAS fra den 28. oktober flytter selskabets Hong Kong-rute fra Stockholm-Arlanda til København Lufthavn. Her vil SAS flyve fem gange om ugen.

Indtil videre har Cathay Pacific ikke reageret på, at SAS kommer ind på ruten, idet det i henhold til tidtabellen er planen at starte op fredag den 3. maj 2019.

“Cathay Pacific introducerede nye ruter til Bruxelles i marts, til Dublin i juni og en sæsonrute til København i maj. Disse ruter er blevet godt modtaget og har styrket forbindelserne fra Hong Kong International Airport,” skriver Cathay Pacific i det netop offentliggjorte regnskab for første halvår af 2018.

Pæn belægning
Kigger man nærmere på trafiktallene, er det indtil videre muligt at få et indtryk af rutens robusthed. I maj, der var den første måned på ruten, gennemførte Cathay Pacific 13 rotationer på CX227/CX246. Ombord på den 280-sæder store Airbus A350-900 var der samlet 4.179 passagerer, hvilket i gennemsnit var 161 per afgang. Det svarer til en belægning på 57 procent, hvilket ikke var overbevisende.

Det var til gengæld trafikken i juni, hvor 6218 passagerer var med på flyvningerne mellem Hong Kong og København vice versa. Dermed var der i gennemsnit 239 passagerer per afgang, hvilket svarer til en belægning på 85 procent. Det må siges at være godkendt, når der er tale om en nystartet rute.

Et fingerpeg om, hvilke nationaliteter, der benytter ruten fik man via den nylige hændelse, hvor en af passagererne på rutenummer CX227 fra Hong Kong til København var smittebærer af mæslinger. På flyvningen, der fandt sted den 6. august var der i alt 281 ombordværende inklusive besætningen. Statens Serum Institut har til Jyllands-Posten oplyst, at 68 af disse var danskere, mens de resterende var fordelt på 24 nationaliteter. Det indikerer således, at det ikke er lokaltrafik, der bærer ruten.

Forbedret halvårsresultat
Cathay Pacific er i gang med at gennemføre en treårig strategiplan, der skal gøre selskabet mere konkurrencedygtigt. 

Således kom selskabet ud af første halvår af 2018 med et underskud på 263 millioner hongkong dollars, hvilket svarer til 220 millioner danske kroner. Det var en særdeles markant resultatforbedring, idet selskabet i samme periode året før realiserede et underskud på 2.051 millioner hong kong dollars, hvilket omregnet til danske kroner er lig med 1,7 milliarder.

Omsætningen steg i samme periode med 15,7 procent til 53,1 milliarder hong kong dollars, og selskabet rapporterer om en forbedret yield i forhold til året før. Hovedparten af det forbedrede resultat kan dog tilskrives en fremgang i fragtaktiviteterne, der steg i både volumen og indtjening.

 

Relaterede artikler:

SAS flytter Hong Kong-rute til København

København-rute skal servicere hele Skandinavien

Udsigt til overskud i Cathay Pacific næste år

Cathay giver CPH første A350-rute