Chefskifte hos MarcoPolo og MyPlanet

Administrerende direktør René Andersen forlader sin stilling som topchef i MarcoPolo og MyPlanet. Han overtager med kort varsel ledelsen for Quark Expeditions i Toronto i Canada. Quark Expeditions er verdens førende operatør af polar-krydstogter til bl.a Antarktis, Svalbard og Grønland.

Om få måneder tiltræder en ny administrerende direktør hos MarcoPolo og MyPlanet.Det sker efter, at den nuvæørende direktør René Andersen i februar måned ganske udramatisk opsagde sin stilling til fratrædelse med udgangen af september måned 2010.

René Andersen var kommet til et tidspunkt i livet, hvor en beslutning om nye veje og nye udfordringer skulle tages. Det var bl.a. drømmen om at starte egen virksomhed, der skulle realiseres. Et internationalt anerkendt rekrutteringsbureaublev derfor sat på opgaven at finde en afløser for den kendte direktør.

Men pludseligt udviklede tingene sig lidt anderledes. “I sidste uge blev jeg ringet op af vore engelske ejere i TUI Travel, og spurgt om jeg med kort varsel, ville overtage ledelsen af Quark Expeditions i Toronto i Canada. Jeg fik weekenden til at tænke over tingene og diskutere det med familien,“ fortæller René Andersen.

Quark Expeditions er verdens førende operatør af polar-krydstogter til Antarktis, Svalbard, Grønland og arktisk Canada og opererer 8 ekspeditonsfartøjer. Blandt fartøjerne er verdens største atomdrevne isbryder, Kapitan Khlebnikov, som hver sommer sejler turister til Nordpolen.

Quark Expeditions har siden 1. januar 2007 været ejet af TUI Travel Plc, der også ejer MarcoPolo og MyPlanet.

MarcoPolo hører i dag til blandt de førende ferierejsebureauer i Skandinavien indenfor unikke og eksklusive kvalitetsrejser til primært oversøiske destinationer.MyPlanet har til gengæld udelukkendefokus på fire destinationer: Australien, New Zealand, Canada og USA.

Når disse linier læses sidder René Andersen allerede i flyvet på vej til Canada. Ledelsen er i løbet af få dage blevet overdraget til den nuværende ledergruppe, der får til opgave at klare paragrafferne, indtil en ny direktør tiltræder. “Vi har et stærkt lederteam i virksomheden, som er godt klædt på til opgaven. Det drejer sig kun om nogle få måneder indtil en ny direktør sætter sig i stolen,“fortalte René Andersen mandag inden kufferten blev pakket og kursen sat mod nye eventyr og udfordringeri Canada.