Cimber dominerede, men O´Leary stjal scenen

Det var Cimber Sterlings ‘annus horribillis’, der fyldte spalterne hos CHECK-IN i løbet af 2011. Årets mest læste historie handlede dog om Ryanair-bossen Michael O´Learys meget omtalte julepressemøde i Billund Lufthavn.

Året 2011 var slet og ret et annus horribilis for Cimber Sterling, der ikke længere kan kalde sig et danskejet selskab, men i stedet nu må omtales som et danskbaseret flyselskab.

Cimber Sterling fortsatte i 2011 den endeløse række af nedjusteringer og blodrøde regnskabstal. Selskabet blev i sidste øjeblik reddet af den ukrainske mangemilliardær Igor Kolomoysky, der gennem sit fly-investeringsselskab Mansvell Enterprises sikrede Cimber Sterlings fortsatte eksistens.

En overlevelseskamp, der blev fulgt på tæt hold af de mange læserehos CHECK-IN og som dominerer listen over de 10 mest læste historier i 2011.

Irsk julemand var årets tophistorie

Men årets tophistorie på CHECK-IN.dk var dog nyheden om Ryanair-topchefen Michael O´Learys besøg i Billund Lufthavn den 6. december i forbindelse med offentliggørelsen af Ryanairsbeslutning om at etablere base i den internationale vestdanske lufthavn og samtidig åbne 5 nye ruter. Artiklen blev læst ikke færre end 2.650 gange.

1. Michael O´Leary indtager Billund

Herefter følger Cimber Sterling på pladserne fra 2 til 5. Selskabet er således centrum for 4 af de 5 mest læste historier på CHECK-IN i løbet af 2011.

Historien om Cimber Sterlings kommende afsked med Boeing 737-platformen skabte ekstremt stor interesse blandt læserne, men også beslutningen om at reducere flyflåden til kun to flytyper samt i fremtiden at domicilere Cimber-ledelsen og en fællesskandinavisk kommerciel afdeling for Mansvell-selskaberne i København, tiltrak en stor læserskare.

2. Ny Cimber-strategi betyder farvel til Boeing 737

3. Færre flytyper og færre afdelinger hos Cimber Sterling

4. Cimber Sterling vil have større regionale fly

5. Nordens største regionale flyselskab i støbeskeen

Stor interesse for danske Jet Time

Modtageren af årets luftfartspokal Klaus Ren og hans selskab er også altid godt stof. Charterflyselskabet Jet Time er en succeshistorie, og i årets løb fik selskabet lelveret det første Boeing 737-700 fly. Det var der rigtig mange, der gerne ville læse om. Helt præcist 1.707 læsere klikkede ind på siden.

6. Første Boeing 737-700 leveret til Jet Time

Vi bragte en varm sommerdag en citathistorie fra Travel People om medarbejderflugt i Cimber Sterling. Ikke alt i historien holdt stik, og der var nok nærmere tale om en medarbejdersivning end en egentlig flugt. Spådommen om Jacob Krogsgaards snarlige tilbagetrækning fra CEO-rollen viste sig dognoget senere at holde vand.

7. Medarbejderflugt hos Cimber Sterling

Også plads til Norwegian

Norwegian er traditionelt også godt stof i de danske medier. Selskabet har redet på en succesbølge, og nu venter interkontinentale operationer fra næste forår. Skeptikerne tvivler stadig, men i slutningen af 2011 søgte det norske lavprisflyselskab kabinechefer-/instruktører til de nye Boeing 787 Dreamlinere, der skal danne enhedsflåden i den interkontinentale operation.

8. Norwegian søger Dreamliner-personale

De to sidste pladser på listen over årets mest læste historier tilhører også Cimber Sterling.Daværende administrerende direktør Jacob Krogsgaard bekræftede i foråret, at CRJ200-flyene havde kostet Cimber Sterling et meget stort millionbeløb i det seneste vintertrafikprogram.Det ville mange gerne læse om.

Sidste historie på listen er fra december måned, hvor CHECK-IN skrev, at Cimber-piloterne kunne risikere at forsinke en sammensmeltning af Cimber Sterling Group og Skyways Express til ét selskab med fælles AOC.

Det faldt Cimber Pilotforening for brystet, der overfor CHECK-IN og med ledelsens opbakning fik signaleret, at de danske Cimber-piloter netop arbejder aktivt for at finde ensamarbejdsmodel med de svenske piloter,således atbeslutningen om fælles flytyper og efterfølgende fælles overenskomster kan rykke nærmere.

9. Problematisk flytype har kostet Cimber Sterling millioner

10. Cimber-piloter står ikke i vejen for Mansvell-fusion

Dreamliner-besøg i Danmark?

I 2010var både SAS og Norwegian væsentligt mere dominerende på listen over de mest læste historier, men begge selskaber har holdt forholdsvis lav profil i det netop afsluttede år.

2010 var også året, hvor Lufthansas Airbus A380-besøg i Københavns Lufthavn tog sig en del opmærksomhed hos de mange læserepå CHECK-IN.dk.

Skandinavien får i 2012formentlig besøg af det nye Boeing 787 Dreamliner-fly, og skulle flyet komme forbi Københavns Lufthavn, vil dækningen af denne begivenhed formentlig også blive blandt de 10 mest læste historier fra det år, som vi netop har taget hul på.

(Fotograf: Jonas Kunzendorf)