Forplads i Københavns Lufthavn. (Foto: CPH)

CPH igen Europas mest effektive lufthavn

Det uafhængige Air Transport Research Society kårede torsdag aften Danmarks største lufthavn som Europas mest effektive for niende gang på 11 år.

Da CPH Lufthavn i marts 2012 præsenterede sin World Class Hub strategi, der skal udvikle Københavns Lufthavn som Nordeuropas bedste, var det med kundetilfredshed og effektiv drift som to af strategiens absolutte kærneområder.

I torsdags fik lufthavnen så atter bevis på, at det hårde arbejde er umagen værd. Således blev CPH for niende gang på 11 år kåret som Europas mest effektive lufthavn af det internationale Air Transport Research Society, ATRS og det vækker naturligvis glæde hos lufthavnens driftsdirektør, Kristian Durhuus:

“Selvom det er niende gang på 11 år, at vi vinder prisen som Europas mest effektive lufthavn, så kan jeg garantere, at det ikke er noget, vi hverken tager for givet eller vænner os til. Konkurrencen mellem de større lufthavne om flyruter, vækst og arbejdspladser er blevet markant skærpet det sidste år, så vi er meget stolte over prisen.”

Danmarks største lufthavn vandt prisen i skarp konkurrence med andre større lufthavne, og ifølge Kristian Durhuus skyldes succesen i høj grad CPHs store fokus på selvbetjening og ny teknologi, hvor lufthavnen regnes som en af foregangslufthavnene:

“Automatiseringerne er en ren win-win investering. Flyselskaberne sparer penge og passagererne sparer tid og får samtidig mere kontrol over deres rejse. Det giver mere tilfredse passagerer og mere konkurrencedygtige flyselskaber.”

Prisen uddeles hvert år, og gives ud fra en speciel metode, udarbejdet af en gruppe professorer og luftfartseksperter verden over, der kan sammenligne forskelige lufthavnes effektivitet.

Mere hæder
De seneste måneder har generelt været særdeles positive for CPH. Kåringen som Europas mest effektive lufthavn er nemlig ikke den eneste hæder, der fornylig har tilfaldt Københavns Lufthavn.

Ved den prestigefyldte undersøgelse af flypassagerers tilfredshed foretaget af Skytrax i marts, blev CPHs sikkerhedskontrol nemlig for andet år i træk kåret til verdens bedste. Skytrax uddeler prisen på bagrund af bedømmelser fra over 12 millioner passagerer fordelt på 450 lufthavne over hele verden.

I samme forbindelse vandt lufthavnen også prisen som Nordeuropas bedste lufthavn, og det er tredje gang på de fem år, prisen er uddelt, at CPH befinder sig på førstepladsen.

Man kan dermed med rette sige, at hovedstadslufthavnens World Class Hub strategi indtil videre har været en succes, og at Københavns Lufthavn målt på kundetilfredshed og effektivitet i høj grad lever op til sit ønske om at være førende i Nordeuropa.