CPH-rute til Istanbuls anden lufthavn

Turkish Airlines åbner til maj næste år en rute mellem København og Istanbul Sabiha Gökçen-lufthavnen. Dermed får selskabet fire daglige forbindelser mellem de to byer.

Turkish Airlines åbner den 30. maj en ny rute mellem Istanbul og København. Den nye rute kommer til at udgå fra Istanbul Sabiha Gökçen-lufthavnen og supplere Turkish Airlines’ eksisterende rute mellem Istanbul Atatürk-lufthavnen og Københavns Lufthavn.

Den nye rute vil blive betjent med Boeing 737-800 fly en gang dagligt alle ugens dage. På mandage, onsdage, fredage og søndage bliver der afgang fra CPH kl. 16.40. På tirsdage, torsdage og lørdage flyves fra København kl. 12.25.

Den nye rute bringer Turkish Airlines op på at have fire daglige flyvninger mellem Tyrkiets største by og Danmarks hovedstad. Ruten mellem Atatürk-lufthavnen og CPH beflyves med en blanding af Airbus A320, A321 og A330.

Fra Sabiha Gökçen-lufthavnen har Turkish Airlines en række ruter til Europa og Mellemøsten samt en hel stribe af indenrigsruter. Lufthavnen er desuden base for tyrkiske Pegasus Airlines, der blandt andet har en rute herfra til København med op til to daglige flyvninger.

Går forbi CPH
Sabiha Gökçen-lufthavnen, der er opkaldt efter Tyrkiets første kvindelige jagerpilot, er Atatürk-lufthavnens mindre lillebror. Istanbul Atatürk på den europæiske side af Istanbul har gennem flere år været en af de store europæiske lufthavne med størst passagervækst og kommer i 2015 formentlig til at skubbe Frankfurt Main-lufthavnen væk fra tredjepladsen over Europas største lufthavne, da omkring 60 mio. passagerer sandsynligvis vil være gået igennem lufthavnen i år.

Til sammenligning havde Sabiha Gökçen-lufthavnen på den asiatiske side sidste år 23,6 mio. passagerer. Det gør den til Tyrkiets tredjestørste lufthavn og Europas 18. største i 2014. Københavns Lufthavn var samme år den 15. største med 25,6 mio. passagerer, så Sabiha Gökçen er bestemt ikke en lille lufthavn. Og med en vækst i år på omkring 20 procent, så kan det ikke udelukkes, at lufthavnen går forbi CPH.