Cypern har Europas bedste badevand

Skal man holde badeferie indenfor EU skal man angiveligt tage til Cypern. Ifølge den årlige rapport fra European Environment Agency om badevandet i EU-landene ligger Cypern i top med den højeste kvalitet af badevand. Danmark ligger blot nummer 11 på listen, mens Polen, Rumænien og Montenegro ligger sidst.

Vand er den afgørende forudsætning for liv på jorden. For mange turister er vandet også et af de afgørende kriterier, når man skal være rejsemål.

Den årlige rapport fra European Environment Agency i København om badevandet i EU foreligger nu. Undersøgelsen bygger på 21.000 badevandsprøver – heraf ca. 15.000 fra kysterne – og viser, at Cypern har det bedste badevand.

På andenpladsen kommer Kroatien efterfulgt af Malta.

Ifølge Spies, der er en af Danmarks største rejserarrangører, er der hvert år omkring 47.000 danskere, der holder ferie på Cypern, og de kan altså glæde sig over Europas bedste og reneste badevand.

“I top på kvalitetslisten ligger et andet af danskernes foretrukne rejselande, nemlig Grækenland. Top 5 listen over lande med det bedste badevand består således af Cypern, Kroatien, Malta, Grækenland og Irland. Bulgarien og Portugal følger efter på de næste pladser,“ fortæller kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Europas bedste badevand
1. Cypern
2. Kroatien
3. Malta
4. Grækenland
5. Irland
6. Bulgarien
7. Portugal
8. Finland
9. Storbritannien
10. Letland

Lige uden for listen finder vi Danmark på en 11. plads over europas bedste badevand blandt de 27 EU-medlemslande. Danmark placerer sig dermed foran blandt andetTyskland, Sverige og Italien.

Samtidig kan Danmark bryste sig af at have flest badestrande per indbygger med fem gange så mange badestrande per indbygger som det gennemsnitlige EU-land.

Vil man undgå bademæssige skuffelser skal man tilsyneladende holde sig fra Polen, Rumænien og Montenegro. Ifølge rapporten ligger disse tre lande absolut sidst når man ser på badevandets kvalitet.

Overordnet set opfyldte omkring 92 % af de undersøgte badesteder i 2010minimumskravene til vandets kvalitet, men det var en tilbagegang i forhold til 2009. Ifølge European Environment Agency kan dette dog skyldes sæsonmæssige udsving.