Danmarks største chartertræf

I dag åbner feriemessen Ferie for Alle 2015 i Herning. For første gang nogensinde er op imod 15 af de største og mest kendte charterarrangører samlet ét sted.

I dag kl. 10.00 slår MCH Messecenter Herning dørene op for Danmarks suverænt største feriemesse, Ferie for Alle. I løbet af weekenden forventes flere end 60.000 mennesker at lægge vejen forbi Herning for at blive inspireret til at købe en ferierejse eller andre produkter fra omkring 1.000 udstillere.

Messen består af fem hovedområder, henholdsvis Danmark, Camping, Dansk Golfshow, Udeliv og Udland. Netop Udland trækker hvert år rigtig mange ferieglade danskere til.

I årets udgave af Ferie for Alle er det for første gang lykkedes at samle op imod 15 af de største og mest kendte charterarrangører. Her vil de besøgende kunne får mulighed for personlig rådgivning, ekstraordinære oplevelser samt ikke mindst attraktive messetilbud.

“Messegæsterne kan få inspiration og idéer blandt de mange rejseudbydere i Danmark. Generelt vil over 2.500 rejseeksperter stå klar til at øse ud af der personlige ekspertise, og de giver gerne godt råd om de mange spændende destinationer og oplevelser, som udstillerne byder på i den kommende sæson. Derudover vil de naturligvis have et væld af gode messetilbud med, så det er bare om at slå til i løbet af messen,“ fortæller projektchef Anders Ladefoged Mortensen fra MCH.

RID-medlemmer solidt repræsenteret
Medlemmerne af brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark (RID) dominerer billedet. Foreningen har 13 charterarrangører som medlemmer, og disse står for samlet 85 procent af det danske chartermarked.

På Ferie for Alle vil det således være muligt at møde Amisol, Apollo, Atlantis Rejser, Bravo Tours, Detur, Falk Lauritsen, FolkeFerie, Primo Tours, Spies, Star Tour, Sunweb og Århus Charter.

Uden for RID-medlemsskabet optræder blandt andet SunCharter, og de eneste RID-medlemmer, der ikke er at finde på feriemessen, er henholdsvis Club La Santa og Ung Rejs.

Charterarrangørerne virker generelt som en magnet på feriemessen. Sidste år fik Spies alene en salgsfremgang på 40 procent under feriemessen, og Kuoni-selskabet Falk Lauritsen rapporterede om et salg på flere end 2.000 rejser.

I 2014 gik 64.520 besøgende igennem tælleapparaterne, hvilket var blot 1.675 færre end i rekordåret 2012.