Dansk flyselskab skifter direktør

Thomas Cook Airline, der er Skandinaviens største charterflyselskab med hovedbase i København, har skiftet ud i chefkontoret. Ny administrerende direktør bliver Per Knudsen, der oprindeligt er bankuddannet i Nordjylland.

Da den nu 49-årige Per Knudsen i 1986 blev uddannet som bankassistent i Nørresundby Bank, lå det ikke i kortene, at han 30 år senere skulle sætte sig tilrette i direktørstolen hos Skandinavines største charterflyselskab.

Men dette er ikke desto mindre tilfældet, da flyselskabet i går kunne melde ud, at den nuværende direktør Torben Østergaard senest den 1. marts 2016 giver stafetten videre til Per Knudsen.

Den nye direktør startede karrieren i finans- og bankverdenen og kom i 1992 til Spies efter jobs hos Nørresundby Bank, børsmæglerselskabet J.P. samt daværende Provinsbanken og Unibank.

Hos Spies startede Per Knudsen som finansdirektør, men allerede efter et par år i koncernen, fik Per Knudsen udvidet ansvarsområdet til at omfatte hele Skandinavien. I de seneste ni år har den kommende direktør for charterflyselskab været ansvarlig for finansiel styring i Thomas Cook Northern Europe.

“Hans evner og viden om den nordiske rejsekoncern og rejsemarkedet vil bidrage til yderligere at udvikle flyselskabets strategi om at blive Europas bedste flyselskab med fokus på rejsemål med sol og strand,“ hedder det i en pressemeddelelse.

Vil “trække stikket“
Den afgående direktør Torben Østergaard har siddet i chefstolen i fem og et halvt år hos Thomas Cook Airlines Scandinavia. I en lige så lang periode var han tidligere finansdirektør i flyselskabet.

Ifølge en udsendt pressemeddelelse har Torben Østergaard valgt at “trække stikket“ og realisere egne rejsedrømme sammen med familien.

Når Per Knudsen overtager stafetten efter Torben Østergaard vil han komme i spidsen for 1.100 ansatte i et flyselskab, der er velkonsolideret og med relativt nye fly i flåden. Inden for det seneste år har Thomas Cook Airlines Scandinavia fået seks nye Aribus A321-fly ind i flåden, der i dag består af 13 fly.

Thomas Cook Airlines Scandinavia indgår i Thomas Cook Group Airlines med hovedkontor i Storbritannien. I Tyskland og Belgien er der søsterselskaber, henholdsvis Condor og Thomas Cook Airlines Belgium.