Dassault Falcon 7X fra Blackbird Air (Foto: Balogh Robert)

Dansk flyselskab søger om USA-tilladelse

Godt to måneder efter sin opstart har Blackbird Air søgt om tilladelse til at flyve til og fra USA.

Godt to måneder efter at have fået sin driftstilladelse og gennemført sin første flyvning, har det Billund-baserede danske flyselskab Blackbird Air ansøgt om endnu en tilladelse. Denne gang er det en tilladelse til at flyve til og fra USA, som Blackbird Air ønsker og har søgt om hos det amerikanske transportministerium Department of Transportation.

I sin ansøgning om at få en såkaldt ”foreign air carrier permit” skriver Blackbird Air blandt andet, at man ønsker at gennemføre ”premium executive charter service to the US”.

Blackbird Air er nemlig ikke et traditionelt ruteflyselskab som SAS og Sun-Air eller charterflyselskab som Jet Time og Thomas Cook Airlines Scandinavia. Det er en business-jet operatør der udelukkende vil koncentrere sig om VIP-flyvninger.

Få dage efter at have fået sin driftstilladelse i starten af oktober i år blev Blackbird Airs første flyvning med kaldesignalet Blackbird One gennemført.

Ejet af Bestseller
I ejerkredsen bag Blackbird Air finder man blandt andre milliardæren Anders Holch Povlsen, der har tjent sine penge via tøjvirksomheden Bestseller. Blackbird Air har foreløbig to franske Dassault Falcon-jet, en Falcon 7X og en Falcon 2000S i flåden. De er begge to ejet af Bestseller. Blackbird Air håber at flere ejere af eksklusive business jets vil lade deres fly komme ind under Blackbird-vingerne.

I begyndelsen af 2015 etablerede Anders Holch Povlsen flymæglervirksomheden Blackbird Air Charter A/S der på dette tidspunkt havde domicil i Vejle. Idéen bag selskabet var at formidle flyvninger inden for segmentet med militær- og regeringsflyvninger. Netop det område havde selskabets medindehaver Mogens Ellerbæk og administrerende direktør Ole Christiansen erfaring med fra et tidligere virke i DSV Transport.

Sidenhen er forretningen vokset, og i maj i år flyttede virksomheden fra Havneparken i Vejle til Kirk Kapitals hangar på G.A. Centervej på sydsiden af Billund Lufthavn. I hangaren er der blandt andet plads til Bestseller-koncernens to firmafly og en helikopter.

Ønsker en totalløsning
Med flytningen til Billund blev aktiviteterne splittet op og Blackbird Air etableret. Det står i dag for driften af de indtil videre to fly, mens Blackbird Air Charter står for salget. Endelig har man etableret Blackbird Crew, hvor piloter og kabinepersonale skal ansættes, således at der vil kunne tilbydes besætninger til de flyejere, der ønsker en totalløsning udover management af flyet.

I dag råder Blackbird over otte fastansatte piloter, samt en række piloter, der er tilknyttet på freelance-basis. Det antal forventes at blive øget, efterhånden som nye flyejere vælger at lade Blackbird stå for management og operation.

 

Relaterede artikler:

Nyt dansk flyselskab er i luften

Bestseller-milliardær etablerer flyselskab

Bestseller-milliardær bag ny flymægler