Dansker til tops hos Kuoni

Danske Leif Vase Larsen er blevet udnævnt som Executive Vice President i den schweiziske rejsekoncern Kuoni med ansvaret for de samlede udgående aktiviteter i Europa. Karrieren er gået fra A.P. Møller via Danske Bank, Bull og DFDS til Kuoni-koncernen.

Arbejdernes internationale kampdag den 1. maj har altid haft en særlig betydning for Leif Vase Larsen, der netop er udnævnt til en ny toppost i den schweiziske rejsekoncern Kuoni.

Men det er ikke de røde faner, som den A.P. Møller-uddannedeLeif Vase Larsen normalt associeres med. Men netop den 1. maj hvert årfejres rejsechefens fødselsdag. Og der har indtil videre været 48 af slagsen.

Leif Vase Larsen sætter sig den 1. oktober 2011 i chefstolen som Executive Vice President, Outbound Europe med ansvaret for Kuonis samlede Tour Operating virksomhed i Europa.

Hidtil har Leif Vase Larsen været ansvarlig for Kuonis aktiviteter i Nordeuropa og Skandinavien, så det er endnu et trin op af karrierestigen for den ambitiøse dansker.

Omorganiseringen kommer som følge af opkøbet af Gullivers Travel Association (GTA) tidligere på året. Fremover skal Kunoi organiseres indenfor tre divisioner, Tour Operating, Global Travel Services og Emerging Markets & Specialists.Tour Operating indeholder alle rejsearrangører under Kuoni i Europa, produktion og indkøb samt et nyoprettet forretningsområde indenfor online-aktiviteter.

Leif Vase Larsen startede karrieren som trainee i A.P. Møller Gruppen fra 1983 til 1986. Herefter gik vejen via Bull og siden Den Danske Bank til rederiet DFDS, hvor Leif Vase Larsen i 1990blev økonomichef med tilknytning til passagerdivisionen.

Da DFDS Travel blev fusioneret med Maersk Travel den 1. januar 1996 fulgte Leif Vase Larsen med som finans- og økonomiansvarlig i det nydannede erhvervsrejsebureau. Først i marts 1999 tiltrådte Leif Vase Larsen i Kuoni-koncernen, dengangsomøkonomiansvarlig i Kuoni Danmark / Alletiders Rejser.

Siden 2006 har Leif Vase Larsen været skandinavisk chef med ansvaret for Apollo Danmark, Falk Lauritsen, Apollo Norge, Apollo Sverige og Apollo Finland. Herudover har flyselskabet Novair samt specialistarrangørerne Lime Travel og Golf Plaisir også været en del af ansvarsområdet.

”Reorganiseringen af Kuoni er efter opkøbet af GTA en naturlig og logisk organisationsændring. I den nye Tour Operating division vil vi fortsat udvikle Kuonis premium-produkter i Europa, samtidig med at vi bygger videre på vores meget stærke base i Norden. Kuoni Nordic vil under Mats Dahlquists ledelse fokusere på kerneforretningen, som de seneste fem år har haft en betydelig fremgang i de nordiske markeder”, konstaterer Leif Vase Larsen.