Danskerne strømmer til De Vestindiske Øer

Direkte fly har været medvirkende til, at antallet af danske turister på De Vestindiske Øer er vokset eksplosivt. Danmark er øernes største turistmarked efter USA.

Selvom det er 95 år siden, at Danmark solgte de Vestindiske Øer til USA for 25 mio. dollars, så er øerne stadig tillokkende for mange danskere. Og direkte flyvninger til øerne fra den tidligere kolonimagt har fået antallet af danske turister til at eksplodere.

Mens der i første kvartal af 2011 var 3.831 danske ankomster, så rejste13.190 danskere ind til den caribiske øgruppe i første kvartal i år. Det er en stigning på 244 procent. Dermed er Danmark det næststørste turistmarked for øgruppen, som i dag kalder sig De Amerikaske Jomfruøer. Største marked er hjemlandet USA.

”Det er fuldstændig vanvittigt med de danske ankomsttal, vi netop har fået fra turistmyndighederne på De Amerikanske Jomfruøer. De er meget lykkelige, for at sige det mildt,” lyder det fra Karin Gert Nielsen, nordisk turistchef for De dansk Vestindiske Øer.

Direkte fly fra Danmark
Hun forklarer væksten med flere forhold. Dels var der gennem vintersæsonen fra sidste år og til foråret i år fire månedlige charterflyvninger for Bravo Tours fra hhv. Billund og København til De Amerikanske Jomfruøer – dels har mange danske rejsebureauer sat øget fokus på øgruppen. Charterflyvningerne genoptages fra oktober i år.

”Med til at forklare succesen er også, at De Amerikanske Jomfruøer forrige år begyndte at bruge mange penge i danske medier på annoncer ligesom de støttede rejsebureauer, der ville lave rejser til området. Resultatet af den forøgede markedsføring – samt at der for første gang var direkte fly fra Danmark – betød, at øgruppen sidste år fik tæt på 90 procent flere danske ankomster i forhold til 2010,” siger Karin Gert Nielsen.

I alt besøgte 15.393 danske sidste år De Amerikanske Jomfruøer med øerne Skt. Croix, Skt. John og Skt. Thomas. Tallet omfatter ikke danskere, der f.eks. var ombord på besøgende krydstogtskibe. Samlet havde De amerikanske Jomfruøer sidste år 734.000 turistankomster – tallet omfatter ikke krydstogtturister. Statsborgere fra USA udgjorde majoriteten med 616.000.

Danmark solgte øerne til USA for 25 mio. dollars efter at de danske vælgere ved en folkeafstemning havde sagt god for salget. Den 31. marts 2017 vil det være 100 år siden at Dannebrog blev pillet ned og Star Stripes gik til tops på øerne, der stadig holder fast i de danske helligdage.