DAT-fly satte rekord på Færøerne

Interessen for at se solformørkelsen på Færøerne fredag betød, at Vagar-lufthavnen fik besøg af det største passagerfly i lufthavnens historie.

Når en lufthavn kan markere, at det får besøg af det største passagerfly i lufthavnens historie, så er der oftest tale om, at det er store Boeing 777 eller Airbus A380-fly. Men sådan er det ikke på Færøerne. Her er forholdene noget mindre. Også når det kommer til at sætte rekorder i flystørrelser.

Fredag i sidste uge fik Vagar Lufthavn på Færøerne besøg af det største passagerfly i lufthavnens historie. Her var ikke talt om et stort Boeing- eller Airbus-fly med plads til 300, 400 eller over 500 passagerer. Der var i stedet talt om et 165-personers MD-83 fly fra Danish Air Transport.

Kun to steder i verden
Flyet var en del af den luftbro, der var etableret fra flere europæiske lande til Færøerne i anledning af solformørkelsen fredag. Færøerne var et af kun to steder i verden, hvor formørkelsen blev total. Det betød, at solformørkelses-turister valfartede til øerne.

14 forskellige fly ankom til Færøerne i forbindelse med solformørkelsen. Atlantic Airways havde sat ekstra fly ind for at klare at følge med efterspørgslen. Derudover var der andre operatører som landede på Vagar Lufthavn. Deriblandt britiske Titan Airways med en Boeing 737-300 og Danish Air Transport med deres MD83.