Delta genoptager ruten København-Atlanta

Det amerikanske Delta Air Lines genoptager fra 2. juni sin rute mellem København og Atlanta. I forvejen flyver Delta fra København til New York JFK og kommer dermed op på 14 ugentlige afgange fra København til USA i løbet af sommeren.

Amerikanske Delta Air Lines fejrer sit fem års jubilæum i Danmark med gode fremtidsudsigter for selskabets transatlantiske samarbejde med Air France og KLM.

Fra den 2. juni genoptager Delta Air Lines nemlig sine daglige nonstop-flyvninger mellem Københavns lufthavn og Atlanta Hartsfield-Jackson. Det giver flere rejsemuligheder for de nordiske passagerer, der i stigende grad rejser over Atlanten.

”I år markerer Delta sit 5-års jubilæum for flyvninger mellem Danmark og USA, hvor vi siden begyndelsen har transporteret over 550.000 passagerer,“ sigerBob Hannah, der er Deltas regionale salgsdirektør for Europa, Mellemøsten og Afrika.

Deltas nye daglige afgange til Atlanta vil blive fløjet af en Boeing 767-300 med plads til 216 passagerer.

DL69 har afgang fra København kl. 11.15 med ankomst i Atlanta kl. 15.30, mens DL68 letter fra Atlanta kl. 18.15 og ankommer til København kl. 09.25 den efterfølgende dag på grund af tidsforskellen.

Delta åbnede i 2010 daglige flyvninger mellem Kastrup og New York JFK og med genoptagelsen af Atlanta-ruten vil Delta have 14 ugentlige afgange fra København til USA i løbet af sommeren.

Med sit rutenetværk giver Delta passagererne mulighed for at rejse til 200 destinationer i USA. Det får forventningen om flere passagerer på Deltas transatlantiske flyvninger til at stige.

Den nye rute supplerer det transatlantiske samarbejde med Air France og KLM, der giver passagererne flere rejsemuligheder via Atlanta. Rejsende fra København kan kombinere afgangene til Atlanta og New York med afgange via Paris eller Amsterdam med Air France og KLM.

”Sidste år besøgte lidt over én million nordiske passagerer USA, hvilket vidner om, hvor stort et potentiale det danske marked repræsenterer for vores samarbejde”, siger landechef for Air France KLM i Danmark, Vincent Audusseau.

Delta Air Lines, som i år er blevet kåret som verdens mest populære luftfartsselskab af Fortune Magazine, introducerer som noget nyt ’Economy Comfort’ på alle internationale langtursstrækninger. Passagerer på den nye klasse kan se frem til 12 cm ekstra benplads.

Ændringen er et led i en storstilet plan, hvor Delta frem til 2013 investerer mere end 10 milliarder kroner i forbedring af kundeoplevelsen, både på land og i luften.

Delta Air Lines flyver med 160 millioner kunder årligt til 347 destinationer i 64 lande. Med sit hovedkvarter i Atlanta beskæftiger Delta 80.000 medarbejdere på verdensplan og har en flåde på over 700 fly.