Delta-rute til New York JFK blev åbnet med máner

USA’ s ambassadør i Danmark, Laurie S. Fulton, åbnede i fredags den nye daglige Delta Air Lines rute mellem København og New York-JFK lufthavnen. Sammen med yderligere en rute fra Stockholm bliver det de eneste direkte ruter mellem Skandinavien og New Yorks største lufthavn JFK.

Fredag den 28. maj åbnede den direkte Delta Air Lines rute mellem København og New York JFK. Ruten blev åbnet af USA´s ambassadør i Danmark Laurie S. Fulton under overværelse af lufthavnsdirektør Brian Petersen, Armin Venencie, Regional Director for Delta i Skandinavien, England og Irland samt Vincent Auduseau, General Manager i Danmark for Air France KLM.

Ruten markerer også et udvidet samarbejde mellem de to SkyTeam-partnere KLM og Delta. Således flyves ruten i et code-share samarbejde,der betyderat KLM-flynummeret optræder i alle reservationssystemer. Det vil utvivlsomt kunne hjælpe ruten i gang, da mange rejseaktive virksomheder i Danmark har et godt og tæt samarbejde med Air France KLM, hvorfor der eventuelt også vil være et økonomiske incitatemnt til at vælge Delta-flyet til New York som en del af en KLM-billet.

“Undersøgelser gennemført at Københavns Lufthavne (CPH) viser, at der er et marked til New York tæt ved 90.000 passagerer om året,“ siger Carsten Nørlund, der er salgsdirektør hos Københavns Lufthavn. “Den nye rute vil stryke Københavns som destination, og øget tilgængelighed til og fra USA vil gavne både erhverv og turisme.“

Delta vil operere ruten med en Boeing 757-200 med plads til 170 passagerer – heraf 15 i den særlige prisbelønnede Business Elite sektion. Der vil være daglig afgang kl. 14.20 med ankomst i New York JFK kl. 16.45 lokal tid. Returflyvningen fra New York JFK finder sted kl. 19.00 lokal tid med ankomst i Københavns næste morgen kl. 09.05.

Delta flyver direkte ind til John F. Kennedy-lufthavnen i New York, der er den største blandt de tre lufthavne i byen. SAS og Continental benytter derimod Newark-lufthavnen til de to selskabers flyvning til New York.

Men ikke nok med, at Delta fredag indviede DL119 fra København til New York JFK.Samme dag åbnede selskabetfra Arlanda-lufthavnen ved Stockholm DL203, der er en direkte daglig rute – også med Boeing 757-200 -mellem den svenske hovedstadslufthavn og New York JFK.

Delta flyver i forvejen én daglig afgang til Atlanta fra Københavns Lufthavn og er dermed på vej til at blive lufthavnens næststørste interkontinentale operatør -en rolle der hidtil har været indehavet af Thai Airways. SAS er ubetinget den største interkontinentale operatør i Københavns Lufthavn.