Direkte bus fra København til Billund Lufthavn

Københavnere, sjællændere og fynboer kan nu tage bussen direkte til Billund Lufthavn.

Københavnere og sjællændere har de seneste to måneder haft mulighed for at komme til Billund Lufthavn med kollektiv trafik uden at det involverer et skifte fra tog til bus i Vejle. Busselskabet Rødbillet har nemlig oprettet en busrute direkte fra Københavns Hovedbanegård til Billund Lufthavn.

Undervejs på busturen, der er sat til at vare tre timer og 35 minutter, gør bussen holdt i Ringsted og Odense. Fra Billund Lufthavn kører bussen videre til Skjern.

Rødbillet kører i øjeblikket otte gange om ugen hver vej. Det består af én daglig kørsel mandag, torsdag og lørdag, tre kørsler om fredagen og to om søndagen.

Fra 1. juni skrues op, så der bliver afgange alle ugens dage.

Tilbuddet er ikke stort nok
I Billund Lufthavn glæder man sig over det nye bekendtskab.

”Enhver form for forbedring af den offentlige transport er kærkommen. Man kan sige at det nuværende antal kørsler er knebent til at det batter noget. Tiderne med Rødbillet kunne også godt have været bedre. Omvendt er der en jævn fordeling om fredagen. Vi har dog flest afgange tidlig morgen, og flest ankomster sen aften,” forklarer marketingchef i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm.

Rødbillets rute er det seneste lille skridt på vejen til at forbedre den kollektive trafikbetjening af Danmarks næststørste lufthavn. For det er bestemt ikke den transportform, der er mest populær blandt Billunds afrejsende og ankommende passagerer.

”Generelt er det kun 3-4 procent der kommer med offentlig transport. Det skyldes primært at tilbuddet af offentlig transport ikke er stort nok,” understreger Jesper Klausholm.

Kræver virkelig frekvenser
Passagererne vil rigtig gerne erstatte privatbilen med bussen, hvis ellers busafgangene passer med deres flyafgange og -ankomster. Det viser erfaringerne fra busruten mellem Billund og Aarhus, som sidste år fik et gevaldigt løft.

”Efter at vi har fordoblet kapaciteten til 17 afgange på Aarhus, så har vi også fordoblet passagerantallet. Det er fedt, at når der kommer bedre busforbindelser, at folk så også benytter sig af det. Men det kræver virkelig frekvenser,” pointerer Jesper Klausholm.

 

 

Relaterede artikler:

Timedrift fra Aarhus C til Billund Lufthavn

Flypassagerer i luksusbusser til Billund

Billund Lufthavn får togforbindelse i 2020

Jernbane til Billund endeligt på plads

Politisk uro kan koste Billund-bane livet