Dobbelt op på charter i Odense

Charterarrangørerne sætter i sommeren 2014 mere end dobbelt så mange rejser til salg fra Odense Lufthavn som året før. Og de har appetit på endnu mere.

Interessen for Odense Lufthavn, der i dag kalder sig H.C. Andersen Airport, er stigende blandt de danske charterrejsearrangører. Således forøges kapaciteten af udbudte pladser i sommeren 2014 med omkring 105 procent i forhold til 2013-sæsonen. Mellem 8.000 og 8.400 sæder sættes til salg på fly fra Odense til destinationer i Sydeuropa og Tyrkiet i perioden fra maj til oktober i år.

Det er både charterarrangører, som har været i lufthavnen i flere år, og nytilkomne selskaber, der er med til at skabe øget aktivitet i den fynske lufthavn.

Den største aktør i lufthavnen er fynske Gislev Rejser, der i sommeren 2014 sætter knap 3.000 sæder til salg på fly med afgang fra lufthavnen nær landsbyen Beldringe. Det bliver med 112-personers RJ-jetfly til destinationer som Olbia, Napoli og Pisa i Italien.

Mere kommer til
De to store arrangører, Apollo og Spies, har begge brugt Odense Lufthavn i flere år. Begge selskaber skruer yderligere op i 2014 og ser et fremtidigt potentiale for endnu mere.

”Kapacitetsmæssigt har vi lagt 10 procent mere op end sidste år. Vi har herudover en tæt, positiv kontakt og dialog med Odense Lufthavn og deres nye lufthavnsdirektør, og det er muligt, at endnu mere kapacitet kommer til løbende. Vores gæster er meget glade for at benytte Odense Lufthavn og vurderer den blandt andet som rolig, ustresset og hyggelig i de evalueringsskemaer, de udfylder efter endt ferie,” siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo, der har sat 1440 sæder på otte flyvninger med Airbus A320 til Kreta til salg.

”Sommeren 2013 var indtjeningsmæssigt ikke ligeså god som 2012, men vi vil gerne fortsætte med Odense, da vi tror, at der findes en mulighed for i fremtiden at udbyde flere destinationer fra lufthavnen,” siger produktchef Carlos Cebrian fra Spies, der har sat 1806 sæder på fly til Tyrkiet og Bulgarien til salg fra den fynske lufthavn.

Som CHECK-IN.dk kunne fortælle mandag, så har charterselskabet Detur også meldt sin ankomst i Odense Lufthavn i 2014. Her vil selskabet udbyde op til 1323 sæder på syv flyvninger til Antalya i Tyrkiet.

Og endelig vil selskabet Uptours tilbyde 784 sæder på syv flyvninger til Burgas i Bulgarien.

Et Airbus A320-fly fra Thomas Cook Airlines Scandinavia tager Spies-gæster ombord i Odense Lufthavn, der i dag kalder sig H.C. Andersen Airport.