Selvom det er nemt selv at sammensætte en rejse til USA med fly, hotel og lejebil, så opfordres de rejsende til at søge hjælp hos et rejsebureau.
USA er blevet et særdeles populært rejseland hos danskerne, der sidste år valfartede til Guds eget land. I alt blev der registreret 353.004 danske ankomster, og det var en stigning på 13,2 procent i forhold til året før samt det højeste antal nogensinde. Herudover var der også flere danskere end nordmænd til USA sidste år, hvor det i de seneste mange år har været omvendt.
Det er det stigende antal direkte flyruter fra Norden, der får appetitten på USA til at vokse hos befolkningen i de nordiske lande. Nye direkte flyruter fra Norwegian, SAS, Finnair, Icelandair og WOW air har sænket billetpriserne og samtidig stimuleret interessen for at rejse over Atlanten og tage hul på de mange turistmæssige oplevelser.
”På ganske få år er der kommet mange nye, billige flyruter til USA, og kapaciteten fortsætter med at vokse. Desuden er amerikanerne dygtige til at markedsføre landet”, siger Thomas Elsgaard, produktchef og marketing manager i Profil Rejser.
Hos USA Rejser oplever man lige nu en større efterspørgsel på rejser til USA.
”Interessen for USA er ganske rigtigt stigende, og vi ser flere og flere, der søger andre destinationer i USA end de helt klassiske, for eksempel Hawaii og Sydstaterne”, lyder det fra marketing manager Christian Willumsen.
Rejsebureauernes vurderinger bakkes på af turistfremmeorganisationen Discover America Danmark.
”Tallene taler jo deres tydelige sprog, og den skandinaviske appetit efter at besøge USA er stødt stigende år efter år. Med de seneste års markante antal ruteåbninger, senest eksemplificeret ved SAS’ direkte rute fra Stockholm til Los Angeles, så er fundamentet for endnu flere besøgende i USA i de kommende år grundlagt, og vi glæder os meget til at følge udviklingen,” lyder det fra Karin Gert Nielsen, der er organisationens direktør.
DRF: Rejsebureauerne leverer trygge rammer
Danskerne rejser især til Californien, New York City samt til solkinsstaten Florida, og mange er på selvarrangerede rejser, der er blevet sammenstykket via køb af de enkelte rejsekomponenter via diverse online-rejsesites. Dette er i modsætning til tidligere, hvor mange søgte hjælp hos et rejsebureau for samtidig at få kompetent rådgivning fra eksperter på området.
Derfor mener Danmarks Rejsebureau Forening – ikke overraskende – at de rejsende til tider glemmer at gøre deres forarbejde ordentligt, inden de begiver sig ud på den store rejse til Amerika.
”Rejsen til USA er nem at planlægge for danskerne, fordi alt bliver beskrevet brugervenligt og på et sprog, der er til at forstå. Derfor planlægger mange selv turen over Atlanten, men de glemmer at undersøge, hvordan de er dækket, hvis nu uheldet er ude. Det gælder særligt, hvis flyet bliver aflyst eller meget forsinket eller hvis hotellet, lejebilen eller andet ikke lever op til det bestilte. Her kan et rejsebureau sikre trygge rammer om ferien, og pakkerejseloven beskytter forbrugere, der har kombineret flybillet med eksempelvis bil og hotel”, siger Jakob Hahn, der er afdelingschef i Danmarks Rejsebureau Forening.
Er rejsen købt som en pakkerejse gennem et dansk rejsebureau, er det pakkerejseloven der dækker, hvorfor bureauet har ansvaret for rejsens gennemførelse, uanset hvilke hændelser – konkurser, aflysninger, forsinkelser og lignende – der kan opstå undervejs på rejsen. Køber man i stedet de enkelte ydelser som for eksempel flybillet, hotel og lejebil via forskellige hjemmesider, er man ikke dækket af pakkerejseloven og har derimod selv taget ansvaret for, at den samlede rejsepakke gennemføres.
Relaterede links:
Stærk SAS-vækst på langdistanceruter
Norwegian vil have flere USA-ruter fra CPH