Dronninge-træf i Southampton

Tre dronninger mødes i Southampton i begyndelsen af juni måned. Det sker for at fejre hendes majestæt Dronning Elizabeth II’s 60 års jubilæum, hvor Cunard Line for en enkelt dag samler tre af sine ypperste krydstogtskibe i skikkelse af Queen Mary 2, Queen Victoria og Queen Elizabeth.

Hun blev født den 21. april 1926 og er statsoverhoved for Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland og 15 andre Commonwealth-lande herunder Australien, Canada, New Zealand og Jamaica.

Hendes kroning fandt sted i Westminster Abbey den 2. juni 1953 og blev en milepæl i fjernsynets historie som den første TV-transmitterede kroning, der samtidig blev et gennembrud for fjernsynet som medie.

Det er naturligvis Dronning Elizabeth II af Storbritannien, der er tale om, og hun overtog officielt posten som monark ved hendes fars død den 6. februar 1952.

Dermed kan den britiske dronning i år fejre sit60 års jubilæum og det sker med en lang række særlige arrangementer og begivenheder i hele 2012.

Stævnemøde for dronninger

Blandt andet krydstogtrederiet Cunard Lines har ønsket at fejre den britiske dronnings “Diamond Jubilee“ med en lejlighed, hvor der bliver flere dronninger til stedeend vanligt.

Det sker nemlig ved en historisk maritim begivenhed, hvor Cunard Lines sætter alle sejl til for atgøre dagen helt speciel.

I anledning af festlighederne i forbindelse med hendes majestæt Dronning Elizabeth II’s diamant jubilæum, samler Cunard Line tre af sine ypperste krydstogtskibe med tre “dronninger“ iskikkelse afQueen Mary 2, Queen Victoria og Queen Elizabeth.

Det sker i Southampton, den 5. juni, hvor gæsterne hos Cunard Lines får en enestående mulighed for at deltage i begivenheden ved enten at slutte eller starte et krydstogt iSouthampton denne dag.

Cunard Lines har siden 1840 sat branchens standard for luksus og service og man er i dag det eneste rederi, der fortsat tilbyder flere faste forbindelser årligt mellem Europa og USA eller krydstogter jorden rundt.

Stemningen ombord på Cunards skibe er præget af tradition, stil og klasse, hvor gæsterne klæder sig pænt på til middag, og smoking er et almindelig syn til gallaaftenen.

Cunard Lines sværger til den traditionelle britisk stil med smag af “de gode gamle dage”, hvilket ikke mindst mødet med tre dronninger i Southampton vil vidne om i den kommende sommer.