(Foto: Morten Lund Madsen)

EasyJet-fly tæt på at løbe tør for brændstof

En flyvetur mellem to lufthavne kun omkring 50 kilometer fra hinanden endte med brændstofmangel og “fuel emergency“.

Selvom man ikke skal flyve særlig langt, så kan omstændighederne alligevel betyde, at ens fly til sidst er ved at løbe tør for brændstof. Det måtte piloterne på en easyJet-maskine erkende den 2. juni i år, da de skulle flyve Airbus A320-flyet fra Tenerife Nord-lufthavnen til Tenerifes Syd-lufthavn. Afstanden mellem de to lufthavne er omkring 54 kilometer i luftlinje.

Det hele startede med at flyet skulle flyve en række britiske turister fra Edinburgh i Skotland tilTenerife Sur Sofia Reina-lufthavnen i den kanariske ø’s sydlige ende. Dårligt vejr betød imidlertid, at flyet måtte gå ned i Tenerife Los Rodeos Airport i øens nordlige ende. Passagererne blev sendt med bus sydpå, mens piloterne skulle flyve flyet ned til den sydlige lufthavn for at hente de passagerer, som skulle med tilbage til Edinburgh.

Afbryde landing
Efter to forsøg på at lande i Tenerife Sur-lufthavnen valgte piloterne at sætte kursen tilbage mod lufthavnen mod nord. Vejret var ganske enkelt for dårligt.

Ved Tenerife’s Los Rodeos Airport var situationen ikke meget bedre. Og flyet måtte i første omgang afbryde sin landing. Herefter var brændstoftankene ved at være så tomme, at piloterne erklærede ”fuel emergency” og fik lov at lande.

Efter at være blevet tanket op satte flyet så igen kursen mod Tenerife’s sydlige lufthavn og landede uden problemer. Her tog det passagerer ombord og landede i Edinburgh med en forsinkelse på to timer.