easyjet jagter 1 million nye kunder i Lissabon

Et af Europas førende lavprisflyselskaber, easyJet, åbner en permanent base i Lissabon i Portugal. Satstningen skal øge passagerantallet fra Portugal fra 1,5 millioner til 2,5 millioner om året og tilføje op til 10 nye destinationer.

Ved en ceremoni i Lissabons lufthavn i denne uge navngav koncernchefhos easyJet,Carolyn McCall og den portugisiske premierminister, Jose Sócrates, et helt nyt easyJet A-319-fly ”Pride of Lisbon” som et symbol på easyJets engagement i markedet.

Koncernchefen og den portugisiske premierminister var sammen medministeren for transport og kommunikation, António Mendonça, og andre medlemmer af Portugals regering og officielle repræsentanter.

Anledningen var den offcielle meddelelse om, at easyJet åbner en ny permanent flybase i Portugal,nærmere bestemt i Lissabon.

I forvejen er easyJet det førende lavprisflyselskab i Portugal,og i øvrigt landets næststørste flyselskab. Med den nye base forventer easyJet at fragte yderligere 1 million passagerer til og fra Lissabon hvert år. Det vil i givet fald øge passagerantallet fra de nuværende 1,5 millioner til 2,5 millioner om året.

Med åbningen af den permanente base i Lissabon er planen er atudvide easyJets 15 eksisterende ruter i landet for at forbinde landets hovedstad med op til 10 nye europæiske ferie- og forretningsdestinationer.

easyJet har valgt Lissabon over en lang række af andre europæiske byer på grund af dens markedspotentiale. Basen, som udgør en investering på op til 300 millioner euro, åbner i vinteren 2011 med en kapacitet på op til 7 Airbus 319-fly.Investeringen ventes at skabe op mod 2000 jobs i regionen.

”Vi gør det lettere at besøge dette smukke land. Som en af Europas mest attraktive hovedstæder tiltrækker Lissabon allerede 3,6 millioner turister og 4 millioner forretningsrejsende om året. Forøgelsen af easyJet-fly baseret i Lissabon vil stimulere efterspørgslen og give 1 million flere passagerer om året, hvilket den portugisiske økonomi vil drage fordel af,“ siger Carolyn McCall og uddybede:

“Vi ser også frem til at give portugiserne mulighed for at flyve til nye strand- og storbydestinationer til lave priser. Portugal har fundet behov for at forbedre deres flyforbindelser med andre europæiske hovedlufthavne, og easyJet tilbyder en service, der er egnet for alle rejsebehov. Vi flyver allerede med 20 pct. af de forretningsrejsende rundt i Europa og ser frem til at kunne medvirke til mere økonomisk vækst.”

Ifølge Paulo Campos, der er minister for offentlige anlæg og kommunikation, vil åbningen af easyJet-flybasen blive endnu et led i udviklingen af flytransportsektoren og yde et positivt bidrag til den portugisiske økonomi.

easyJet har været i Porutgal siden 1999 og flyver på nuværende tidspunkt fra 4 portugisiske lufthavne – Lissabon, Porto, Faro og Funchal – og flyver allerede mere end 3,4 millioner passagerer til Portugal om året.

easyJet er Europas fjerde største flyselskab målt på antal passagerer og fløj i 2009 46 millioner passagerer.

Basen i Lissabons lufthavn bliver flyselskabets 20. lufthavn i Europa og muliggør yderligere ekspansion, udvikling af nye ruter og tilvejebringelse af forbedret service til passagerne.