(Foto: EasyJet)

EasyJet løfter sløret for fremtiden

I et målrettet forsøg på at holde omkostningerne nede og serviceniveauet højt præsenterede easyJet i går en række nye samarbejdspartnere og teknologier, som flyselskabet vil satse på.

(LONDON) Det var intet mindre end fremtiden, der i går blev præsenteret på easyJets hovedkontor i London Luton Airport. Det britiske lavprisflyselskab afslørede en lang række innovative teknologiske løsninger til flyvedligeholdelse, som selskabet vil satse på. Flyselskabet har igennem en længere periode støvsuget markedet for interessante samarbejdspartnere og teknologier, som blev offentliggjort på et velbesøgt pressemøde.

”Vi har undersøgt og hentet inspiration fra de nyeste teknologiske løsninger i mange forskellige industrier. Derfor kan vi nu implementere en række nye teknologier, som aldrig før har været benyttet i flybranchen, og som gør vores fly så effektive og sikre som muligt,” sagde easyJets administrerende direktør, Carolyn McCall.

Teknologierne, som easyJet har kig på, spænder fra flyvende droner, som kan inspicere flyet udefra, over 3D-baseret teknologi, som skal gøre serviceeftersyn hurtigere og dermed mindske forsinkelser, til specialdesignede apps, der kan understøtte piloternes og ingeniørernes nøgleopgaver.

EasyJet kunne også fortælle, at man nu vil gøre flyene fuldstændig papirløse.

Med lette elektroniske tablet-manualer og e-papir-teknologi i stedet for papir-manualer og tunge logbøger kan effektiviteten øges markant, fortalte Richard Nanton, chefpilot hos easyJet, imens han med få klik havde fundet kortet for Københavns Lufthavn frem til ære for CHECK-IN.dk’s udsendte.

Sparer en kvart milliard
Ifølge easyJet er der tale om store besparelser, når de mange nye teknologier løbende bliver rullet ud i selskabet. Enkelte teknologier er allerede i indkøringsfasen, imens andre forventes introduceret fra næste år.

”Der er mange fordele ved implementeringen af disse teknologier, men jeg vil især fremhæve tre. For det første vil vores team af ingeniører få frigivet tid til flere krævende opgaver. For det andet vil vi minimere vores udgifter og dermed sikre, at vi fortsat kan tilbyde billetter til overkommelige priser. For det tredje vil det gøre os i stand til at fastholde vores høje punktlighed og forbedre rejseoplevelsen for vores passagerer,” tilføjede Carolyn McCall.

Alene ved at fjerne tunge printede logbøger forventer easyJet at kunne mindske brændstofudgifterne i omegnen af 500.000 dollars om året svarende til 2,7 mio. kroner. Hvert easyJet-fly indeholder i dag cirka 25 kilo papir i form af omfattende formularer, tjeklister og detaljerede manualer. Ved fuldstændig at fjerne papir fra flyet kan easyJet forbedre sin effektivitet og mindske udgifter til brændstof, produktion og distribution af dokumenter til selskabets 24 baser.

Det er ikke første gang, at easyJet er med i front, når det gælder ny teknologi til luftfarten. I november sidste år præsenterede selskabet askesporingsteknologien AVOID i samarbejde med Airbus og Nicarnica Aviation. AVOID forventes at kunne implementeres på et af easyJets fly inden for de kommende måneder, imens de papirløse cockpits forventes at være en realitet fra starten af juni.

Se flere billeder på CHECK-IN.dk’s Facebook-side, og læs mere om teknologierne, som easyJet vil satse på, i morgen.

Foto: EasyJet, Morten Lund Madsen.