Elektronisk gæstebog får premiere i Billund Lufthavn

I Billund Lufthavn vil man i de kommende uger finde en videogæstebog, hvori rejsende kan dele deres oplevelser.

Rejsen er slut, og oplevelseskontoen er igen blevet fyldt op for en stund. Imens man venter på sit fly hjem, bruges ventetiden ofte på at dele oplevelser fra rejsen via billeder og statusopdateringer på sociale medier. Glæden ved at fortælle om sine oplevelser har fået VisitDenmark til at lave ”The Great Guestbook of Denmark”, som netop har fået premiere i Billund Lufthavn.

The Great Guestbook of Denmark er en videogæstebog, der er udformet som en kæmpe bog, hvor den rejsende kan træde ind og indspille en kort video om sin oplevelse eller anbefaling af Danmark. Det er meningen, at de rejsende fortæller om oplevelserne på deres modersmål.

Herefter kan videoen deles både på mail og sociale medier, og VisitDenmark samler desuden videoerne på sin hjemmeside.

Billund Lufthavn er det første sted i Danmark, hvor videogæstebogen er blevet sat op. Bogen vil i løbet af sommeren flytte plads og blive sat op på steder, hvor mange udenlandske turister færdes på deres besøg i Danmark.

”I Billund Lufthavn er vi glade for at kunne medvirke til at øge turismen i Vestdanmark såvel som i hele Danmark,” siger projekt- og udviklingschef i Billund Lufthavn, Anders Nielsen om initiativet fra VisitDenmark.

Det er erfaringen om, at personlige anbefalinger har stor betydning for valget af Danmark som rejsemål, der har fået VisitDenmark til at lancere videogæstebogen.

50 procent af alle udenlandske turister, som besøger Danmark, er blevet påvirket af deres venner og families anbefalinger. Videoerne er derfor udset til at skulle bruges som en del af VisitDenmarks fremtidige markedsføring af Danmark.

Fokus på anderledes lufthavnsoplevelser
Selvom The Great Guestbook of Denmark ikke er en permanent installation i Billund Lufthavn, vil den med stor sikkerhed sætte et anderledes præg på lufthavnsoplevelsen.

”Vi vil gerne skille os ud som lufthavn og skabe forskellige oplevelser i lufthavnen. Derfor sagde vi også ja, da vi blev spurgt af VisitDenmark, om vi ville havde den stående,” fortæller oplevelsesdesigner i Billund Lufthavn, Mette Frøkjær Hansen, til CHECK-IN.dk.

I Billund tror man nemlig, at gæstebogen vil gøre besøget i lufthavnen til en sjov og anderledes oplevelse. Selvom bogen hovedsageligt er tiltænkt udenlandske turister, har også danske rejsende leveret hilsener i gæstebogen.

”Det er rigtig dejligt at se de videoer, som danskerne laver, for du kan mærke forventningens glæde, som folk ofte har i lufthavnen, men som er rigtig svær at fange,” siger Mette Frøkjær og tilføjer, at VisitDenmark ikke bruger de danske videoer.

The Great Guestbook of Denmark vil stå i Billund Lufthavn frem til den 30. juni.