Embraer E-Jets (Foto: Embraer | PR)

Embraer firedobler overskud

Den brasilianske flyproducent Embraer fik et overskud på over 535 millioner kroner i årets første kvartal. Samtidig steg omsætningen med godt 6 % til 5,3 milliarder kroner. Selskabet ser fortsat fremgang for flyindustrien.

En fortsat fremgang i den økonomiske vækst og ikke mindst hos kunderne er med til at sikre overskuddet hos den brasilianske flyproducent Embraer.

Empresa Brasileira de Aeronáutica S.A (Embraer)fik således et nettooverskud på $106,3 millioner i 1. kvartal af 2011. Det svarer til 535 millioner danske kroner og er en firedobling af overskuddet i samme periode året før. Det skriver luftfartsportalen ATW Online.

Selskabet oplyser dog, at en del af det store overskud skyldes skattebetalinger, hvor man i første kvartal fik over 10 millioner kroner tilbage i skat, mens man året før måtte af med omkring en kvart milliard kroner.

I årets første kvartal leverede Embraer20 enheder fordelt på 1 styk E-170, 2 styk E-175, 11 stykE-190 og seksE-195.Hertil kom levering af yderligere 6 executive jets.

Det var et enkelt fly færre end samme periode året før, men ikke desto mindre steg omsætningen i 1. kvartal 2011 med 6,4 % til $1,06 milliarder. Det er godt 5,4 milliarder danske kroner.

Ifølge Paulo Cesar de Souza e Silva, der er Executive VP for Commercial Aviation i Embraer har luftfartsbranchen fortsat den positive udvikling fra 2010 med øget efterspørgsel og forbedrede økonomiske resultater.

Samtidig så selskabet ordrebogen vokse med 44 E-Jets og med udgangen af 1. kvartal 2011 havde Embraer en ordrebog på 987E-Jets til en samlet værdi af over $16 milliarder. Det svarrer tilgodt 3 års produktion.

Det brasilianske konglomerat producerer kommercielle, militære og private fly og erblandt verdens største flyproducenter efter Boeing og Airbus.