Erfaren luftfartsmand ny formand for rejsearrangørerne

Den tidligere Sterling-mand, Stefan Vilner fra Kuoni, er ny formand for de største danske charterselskabers sammenslutning.

De største danske charterselskaber har fået ny formand for deres branchesammenslutning, Rejsearrangører i Danmark (RID). Det er Kuoni’s danske direktør, Stefan Vilner, der har overtaget formandshvervet fra Bravo Tours’ Peder Hornshøj, der har været formand i de sidste to år.
Formandsposten i RID går på skift mellem de fire største charterarrangører.

Foreningens medlemmer tæller Spies, Star Tour, Apollo, Bravo Tours, Atlantis Rejser, Travel Booking/Ung Rejs, Århus Charter, Falk-Lauritsen Rejser, Club La Santa, Folkeferie.dk, Primo Tours og Detur. De stod tilsammen for over 1 million charterrejser, hvilket svarer til ca. 85 procent af det samlede antal charterrejser ud af Danmark.

Charterselskaberne får en erfaren luftfartsmand for bordenden. Stefan Vilner arbejdede i knap fire år som salgsdirektør i det tidligere Sterling Airlines, og har blandt andet også været involveret i lavprisselskabet Go.Herudover er han i dag bestyrelsesmedlem i North Flying A/Sog holdingselskabet Nordic Air A/S.

Fra 2007 til 2010 var Stefan Vilner endvidere CEO for det irske lavpris-taxaflyselskab JetBird Ltd.

Han nåede også at være kommerciel direktør i Cimber Sterling i fem måneder i 2011, men det er dog ikke noget han ønsker at skilte med på sin profil på CV-databasen Linkedin.

Efter Cimber-flirten startede han i august 2011 som skandinavisk direktør for den schweiziske rejsekoncern Kuoni, der herhjemme tæller charterselskaberne Apollo og Falk-Lauritsen Rejer.

Årets højdepunkt
Seks procent flere rejste med RID’s medlemmer i 2011 sammenlignet med året før. Og Cimber Sterlings konkurs har ifølge Stefan Vilner fået mange danskere til at søge over til de store charterselskaber.

”I kølvandet på Cimber Sterlings konkurs mærker vores medlemmer en øget efterspørgsel efter sommerferierejser. Ferien er for mange årets højdepunkt, og den er for vigtig at gamble med. Derfor vil stadigt flere rejse med de kendte og veletablerede rejsearrangører, hvor kunderne ved, at tingene fungerer, og at vi tager os godt af dem,” siger Stefan Vilner, der er optimistisk med hensyn til den kommende sommer.

”Vi er forholdsvis optimistiske om den forestående sommer. Det virker, som om en ikke ubetydelig del af de frigivne efterlønsmidler bliver anvendt på en ferie sydpå. Medmindre uforudsete begivenheder spiller os et puds, forventer vi, at antallet af ferierejsende til sommer overstiger det niveau, vi oplevede sidste år,” understreger den nyvalgte formand.