Erhvervskunder inviteres på gratis flyvetur

Torsdag den 20. juni får erhvervskunder på Sjælland og i Jylland muligheden for at prøve demoflyvninger og rundflyvning med diverse fly ved Fly-Inn 2013 i Roskilde Lufthavn.

Hvert tredje år er der tradition for, at Erhvervsflyvningens Sammenslutning (ES-DAA) inviterer rejsebureauer og erhvervskunder til et arrangement, hvor der er mulighed for at se de specifikke flytyper, der er tilgængelige, hvis man ønsker at leje sit eget fly.

Der er dog gået fem år siden, at der senest blev afholdt et tilsvarende arrangement. Det var i Aalborg Lufthavn, hvor 120 gæster havde taget imod tilbuddet om et par timers flyvefaglig viden kombineret med hyggeligt samvær. Årets udgave hedder FLY-INN og arrangeres af ES-DAA i samarbejde med Airaffairs, Atlantic Airways, Copenhagen Air Taxi, Danish Air Transport, North Flying og JoinJet.

Arrangørerne har valgt at placere arrangementet i Roskilde Lufthavn torsdag den 20. juni fra kl. 16.30 til 21.15. Fra Jylland flyves deltagerne fra Billund og Aalborg frem og tilbage med henholdsvis JoinJet og North Flying. Ifølge arrangørerne er arrangmentet åbent for alle rejsebureauer og erhvervskunder, der er beskæftiget med bestilling af ad-hoc flyvninger eller taxaflyvninger.

“Roskilde Lufthavn blev for nylig kåret som syvende bedste lufthavn i Europa til at håndere business jets og kan samtidig fejre 40 års jubilæum i år. Vi har tidligere lavet arrangementer i Billund, Aalborg og Aarhus, så det var oplagt med Roskilde denne gang,“ fortæller flymægleren Henrik Færch fra Airaffairs, der er koordinator for arrangementet.

Adgang til demo- og rundflyvninger
Taxifly og mindre charterfly bruges i stor udstrækning af erhvervslivet til forretningsrejser, specialopgaver i udlandet og eksempelvis besøg på messer. Der er også mange specialflyvninger med sportsfans til fodbold- og boksekampe samt racerløb i udlandet.

De mange taxifly lander i Roskilde kl. 16:30, og efter en præsentation af flyene på forpladsen er der lodtrækning blandt rejseindkøberne diverse præmier herunder helikopter rundflyvning, pilot-prøvelektion samt meget mere.Umiddelbart efter er der middag i Roskilde Lufthavns terminal. Her vil genralsekretær for ES-DAA Dan Banja, orientere om foreningen, og de mange muligheder, taxi- og charterflyvning kan tilbyde.

Arrangørerne fortæller, at det vil være muligt at se nærmere på et Airbus A319-fly fra Atlantic Airways, mens Danish Air Transport kommer med et ATR72-fly. Blandt de små luksuriøse business jets kommer North Flying med en Citation III, mens Copenhagen Air Taxi kan stille med en Citation I. Fra JoinJet vil der være præsentaiton af to Dornier 328JET-fly, en i standard-version med 32 sæder samt en særlig version i luksusudgave med 14 sæder.

Henrik Færch fra Airaffairs oplyser, at arangørerne forventer mellem 120 og 150 deltagere til arrangementet, som det er gratis at deltage i.