Erhvervslivet vil ikke rejse miljøvenligt

Kort rejsetid samt det rigtige afrejsetidpunkt er det, erhvervslivet prioriterer højest. Derimod ligger miljørigtige rejser lavt på agendaen, når forretningsrejsende fra danske virksomheder rejser ud i den store verden, viser en undersøgelse fra VIA Travel.

Effektivitet er nøgleordet, når erhvervslivet rejser ud. Det handler om den kortest mulige rejsetid samt det mest gunstige afrejsetidspunkt. Det er konklusionerne i den årlige kundeundersøgelse fra erhvervsrejsebureauet VIA Travel.

Derimod ligger miljøvenlige rejser og Business Class ifølge undersøgelsen i bunden, når de rejsende skal prioritere. Undersøgelsen bygger på besvarelser fra 12.000 respondenter.

En anden tendens der fremgår af undersøgelsen er, at de rejsende ønsker at få præsenteret flere tids-og prismæssige alternativer, når der skal bestillet billet.

”Det handler om at de rejsende ønsker at have valgmuligheden, så de selv har mulighed for at opveje tid kontra pris og så vælge det alternativ, der passer bedst til den givne situation” udtaler Sys Hansen, der er administrerende direktør i VIA Travel i Danmark.

Respondenterne har svaret på 18 spørgsmål, der blandt andethar fokus på kompetenceniveauet hos rejsekonsulenterne, kreativitet og problemløsningsevne samt service og kundebehandling.

Om baggrunden for undersøgelsen udtaler Sys Hansen: ”Formålet med undersøgelsen er konstant at udvikle vores services, så vi lever op til vores kunders forventninger, samt at vi får indsigt i, hvad vi kan gøre endnu bedre. Resultaterne benytter vi til målrettet at arbejde mod et endnu højere serviceniveau og vi kan se at det bærer frugt, da vi opnår en forbedring fra år til år. Med en total tilfredshed på 4,78 ud af 6 mulige er vi ganske stolte over årets resultat”.