Erhvervsrejsekoncern tjente millioner

Erhvervslivets rejselyst er tilbage. Erhvervsrejsekoncernen VIA Travel Group nåede i 2010 et historisk stort driftsoverskud på 133 millioner norske kroner. Reducerede omkostninger og et markant øget salg i slutningen af året er forklaringen.

Erhvervsrejserne var et af de første steder, hvor finanskrisen viste sit grimme ansigt i slutningen af 2008 og 2009. Den økonomiske usikkerhed gjorde, at forretningsrejser blev aflyst eller udskudt, men nu er erhvervslivets rejselyst tilbage.

Det er i hvert fald konklusionen når manlæser regnskabet for VIA Travel Group, der er nordens førende erhvervsrejsekoncen.

I 2010 fik selskabetet historisk godt driftsoverskud på 133 millioner norske kroner, svarende til 126 millioner danske kroner. Driftsoverskuddet er dermed hele 60 % højere end 2009.

Ifølge selskabets ledelse skyldes det gode resultat en kombination afreducerede omkostninger og et markant øget salg i slutningen af året. I sidste halvdel af 2010 oplevede VIA Travel en stigning i omsætningen på 12 % og sammenlagt kompenserede de to faktorer for generelt lavere avancer.

Ikke overraskende er koncernchef i VIA Travel Group ASA, Espen Asheim, meget tilfreds med resultatet.

”Vi vokser i markedet fordi vores produkter og tjenester tilfredsstiller et øget behov for lavere rejseomkostninger og tættere opfølgning for erhvervsrejsende. I en global verden som på godt og ondt stadig bliver både mere integreret og transparent med terrorangreb, generalstrejker, askeskyer, og snestorme rundt om i verden, så har den rejsende behov for mere støtte og support end nogensinde,” siger Espen Asheim.

2010 begyndte ellers ikke udoræget godt, men i andet halvår vendte konjunkturerne og dermed aktiviteten hos VIA Travel, der har fokuseret meget på at effektivisere den nordiske driftsplatform og tilpasse produkter og tjenester til den erhvervsrejsendes nye hverdag.

Bruttoomsætningen i 2010 inklusive partnere og franchises blev på godt9 milliarder norske kroner. På bundlinjen var der 71 millioner norske kroner tilbage da året var gjort op mod 30 millioner kroner i 2009.

VIA Travel leverer services inden for travel management og yder rådgivning omkring alle aktiviteter før, under og efter rejsen. Selskabet har 1400 medarbejdere fordelt på 120 nordiske kontorer.