Esbjerg-støttegruppe nedlægger sig selv

I frustration over at Sun-Air alligevel ikke ville åbne en indenrigsrute til Esbjerg, har den lokale støttegruppe valgt at nedlægge sig selv.

De troede faktisk at den var hjemme. At Sun-Air efter flere års dialog ville imødekomme deres ønske om igen at få en indenrigsflyrute mellem København og Esbjerg. Men da det kom til stykket, valgte flyselskabet at springe i målet og i stedet fokusere på udenrigsruter fra det jyske.

Arbejdet med at skaffe en indenrigsrute til Esbjerg har primært været drevet frem af en lille gruppe af erhvervsfolk, der havde støtte fra omkring 80 lokale virksomheder. Sun-Airs kovending i 11. time har nu fået den lille gruppe til at kaste håndklædet i ringen og stoppe det frivillige arbejde med at finde en ny potentiel operatør.

”På baggrund af Sun-Airs overraskende kovending i forhold til projektet og ikke mindst borgmesterens – for os uventede – manglende interesse i at skabe maximal tilgængelighed til og fra Energi Metropol Esbjerg, at se visioner for den kommunale underskudsgivende Lufthavn i Esbjerg og at støtte op om et erhvervslivs ønsker for synlighed på flynettet, har vi besluttet at opgive vort frivillige erhvervsprojekt. Vore ønsker består stadigvæk og er ikke imødekommet med mulige togforbedringer, der ligger mange år ud i fremtiden, og som fortsat er usikre,” siger formand for støttegruppen, advokat Anders Steenstrup, til CHECK-IN.dk

På et møde mellem Esbjergs borgmester Johnny Søttrup og Sun-Airs direktør Niels Sundberg på Esbjerg Rådhus kort før jul havde støttegruppen fået det indtryk, at Sun-air med garanti var parat til at åbne ruten. Men sådan skulle det ikke forstås, understregede Niels Sundberg i januar, da Sun-Airs bestyrelse i sidste ende traf en anden beslutning.

Uden de lokale ildsjæle til at promovere ruten over for potentielle operatører, er udsigten til at genåbne inderigsruten efter 14 år meget dyster.

Læs også:

Sun-Air: Vi havde ikke lovet Esbjerg noget

Sun-Airvender ryggen til indenrigsflyvning

Sun-Air opgiver Esbjerg-planer

Sun-Air vil flyve Esbjerg – København