Estonian: Lufthavn trak tæppet væk under os

Ifølge Estonian Air var det Växjö Småland Airport, der fjernede det økonomiske grundlag for Amsterdam-ruten ved at trække den kommercielle support væk.

Når Estonian Air den 10. august flyver den sidste afgang mellem Växjö Småland Airport og Amsterdam, lukker ruten efter blot 99 dages drift.

Selvom der fra begyndelsen har været et codeshare-samarbejde med KLM, har det ikke været nok til at tiltrække det antal passagerer, der ville kunne sikre ruteøkonomien for Estonian Air.

“Desværre har passagervæksten været langt lavere end forventet af såvel lufthavn som flyselskab trods konkurrencedygtige priser. Selvom vi i de seneste måneder har set en svag stigning i antallet af bookinger, kunne vi også samtidig konstatere, at det ville tage betydeligt længere tid at nå den nødvendige profitabilitet,“ siger Indrek Randveer, der er Chief Commercial Officer hos Estonian Air, til CHECK-IN.dk.

Trak støtten væk
Tydeligvis er ruten opstået i et nært samarbejde mellem den sydsvenske lufthavn i Växjö og Estonian Air, og begge parter kunne tydeligvis tidligt se skriften på væggen.

“Vi har besluttet at lukke ruten ud fra kommercielle årsager. Hverken vi eller lufthavnen kunne se en bæredygtig fremtid for ruten, og bookingerne indikerede ikke, at det ville ændre sig i positiv retning i de kommende måneder,“ forklarer Estonian-direktøren.

Alligevel fornemmer man, at der var sprækker i samarbejdet med lufthavnen. Det var nemlig lufthavnens ledelse, der fik Estonian Air til at træffe den endelige beslutning om at lukke ruten ned.

“Vi kunne muligvis have forsøgt at videreudvikle ruten, men der var ingen mulighed for at gøre dette på en kommercielt forsvarlig måde, da Småland Airport trak den kommercielle støtte væk med virkning fra den 21. juli,“ understreger Indrek Randveer.

Estonian Air tilbyder passagerer booket på rejser efter den 11. august enten at blive ombooket til en anden flyafgang eller få billetten refunderet.