- CHECK-IN.DK - https://check-in.dk -

Etablerer dansk luftfartsuddannelse til efteråret

Et nyt uddannelsesforløb skal give deltagerne en indføring i luftfarten, og på sigt håber man, at kunne åbne en uddannelse på et endnu højere niveau. "En historisk begivenhed,” siger lektor.

I oktober og november i år vil det for første gang blive muligt at fordybe sig i luftfarten på et mellem- og videregående uddannelsesniveau herhjemme, da Danish Aeromobilities Academy sammen med AAU Executive, der er Aalborg Universitets skole for efteruddannelse inden for økonomi- og ledelsesområdet, sætter branchen på skoleskemaet.

Det drejer sig om, at man åbner et uddannelsesforløb i Air Transport Management på såkaldt HD-niveau, hvilket er en erhvervsøkonomisk diplomuddannelse.

Forløbet har til formål at give deltagerne en grundlæggende forståelse for luftfartens struktur, historie og de samfundsmæssige faktorer, der påvirker branchens udvikling både i Danmark og resten af verden.

Eleverne vil derudover blandt andet stifte bekendtskab med flyselskabernes forretningsmodeller, lufthavnenes rolle, de klimamæssige udfordringer samt fremtiden for branchen. Det vil ske i løbet af tre undervisningsdage, der vil blive afviklet i hovedstadsområdet, samt via selvstudie og gruppearbejde, inden forløbet afsluttes med en eksamen.

Vil opkvalificere ansatte
Claus Lassen, der er luftfartsforsker og lektor ved Aalborg Universitet, er ansvarlig for uddannelsesforløbet. Over for Check-in.dk kalder han det “en historisk begivenhed”, at der skal undervises i luftfart på dette niveau her til lands.

”Vores forventning er, at vi kan tiltrække kandidater fra luftfart og turismebranchen, som har behov for en mere akademisk indføring til branchen eller opkvalificering. Dét, vi håber, er, at de generelt har fået et overblik over og indblik i både luftfarten og rejsebranchen.”

Henvender sig ikke kun til branchefolk
Lektoren slår fast, at man ønsker, forløbet ikke udelukkende skal være et tilbud til folk i forskellige dele af luftfartsbranchen, men også vil appellere til eksempelvis travel managers i danske virksomheder og ansatte hos turisme-aktører.

”Vi regner egentligt med, at kursisterne vil have flere profiler. Den ene er en nyansat akademiker i luftfartsbranchen, som har behov for branchekendskab, mens den anden vil være en yngre ansat i luftfarten eller travel management, der tager uddannelsen som en del af et talentudviklings- eller fastholdelsesprogram.”

”Den tredje profil er folk, der gerne vil i gang med opkvalificering med henblik på at få videregående kompetencer eller folk, som ikke har en akademisk baggrund, men gerne vil benytte forløbet som en trædesten til en akademisk uddannelse.”

Kan blot være begyndelsen
Ifølge Claus Lassen har en nylig foretaget undersøgelse vist, at der er en stor efterspørgsel på videreuddannelse inden for området, og derfor håber han, at der vil være en løbende tilslutning til forløbet således, at det kan blive afviklet fast fremover, ligesom Danish Aeromobilities Academy og Aalborg Universitet har ambitioner om at videreudvikle tilbuddet.

”Vi vil gerne efterfølgende brede det ud til aktører fra Rigsfællesskabet samt de nordiske lande, og så har vi en vision om, at vi gerne vil lave en dansk indgang til nogle af de air transport management-uddannelser, der er på master-niveau i England.”

”Så på lang sigt vil vi gerne have en uddannelse, hvor man tager den første del i Danmark og den anden del i England.”


Relaterede artikler:

Akademi vil samle viden om luftfart

Forskning i dansk luftfart fortsætter

Nyt akademi for flyforskning ser dagens lys