- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Etihad Airways tilbyder charterflyvninger

Coronakrisen gør, at Etihad Airways satser på charterflyvninger af enhver art, der giver kunderne fleksibilitet. Det mellemøstlige selskab har i år gennemført over 500 flyvninger.

Abu Dhabi-baserede Etihad Airways fra De Forenede Arabiske Emirater ser ligesom andre flyselskaber stigende muligheder i chartermarkedet under den igangværende coronapandemi.

Denne slags flyvninger giver beskæftigelse til de fly, der ikke kan indsættes i rutedrift som følge af de mange restriktioner. Senest valgte det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air at tilbyde ad hoc-charterflyvninger, da det har flykapacitet i overskud.

Og nu melder Etihad Airways sig således på banen med et øget fokus på denne del af forretningen som et supplement til den almindelige rutetrafik. Hos det mellemøstlige flyselskab er der mulighed for fuldt tilpasselige charterflyvninger, og der kan vælges både passager- eller fragtflyvninger – eller en kombination af de to.

”Mens COVID-19-pandemien fortsætter med at påvirke den kommercielle luftfartsindustri, er charterflyvninger et bekvemt alternativ til at rejse, hvilket giver kunderne fleksibilitet til at vælge afgangstid, destination og rute,” siger Alex Featherstone, direktør for netværksplanlægning og alliancer hos Etihad Airways.

Har fragtet næsten fire millioner ton gods
Alene i år har Etihad Airways gennemført over 500 charterflyvninger – herunder almindelige passagerflyvninger, regeringsflyvninger og humanitære flyvninger. Flyselskabet har fragtet over 3,8 millioner ton gods for regeringen i Abu Dhabi som en del af det nationale nødhjælpsprogram.

Etihad Wellness sikrer de højeste hygiejnestandarder på charterflyvninger, og som en del af programmet er der også en COVID-19-forsikring inkluderet til alle passagerer, der rejser med Etihad Airways i hele verden.

Virksomheder og sportshold er blandt Etihad Airways’ charterkunder. Flyselskabet måtte eksempelvis træde til i sidste øjeblik, da fodboldklubben Manchester City pludselig fik brug for et fly under deres Asien-rejse før sæsonstarten i 2019.

Etihad Airways råder over 104 fly i forskellige størrelser – herunder 20 Airbus A320, 10 A321, 10 A380, 25 Boeing 777 og 39 Boeing 787 Dreamliner. Der er således mulighed for charterflyvninger med både mindre og større fly.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air vil ind på chartermarkedet

Danmark får nyt charterflyselskab

Etihad Airways sælger 38 langdistancefly