Boeing 737-400 fra Airseven. (Foto: Airseven | PR)

Danmark får nyt charterflyselskab

Airseven er navnet på et nyt dansk charterflyselskab, der er etableret i et samarbejde mellem Primo Tours, Copenhagen AirTaxi og den tidligere Jet Time-direktør Klaus Ren.

Midt i den værste krise i luftfartens historie ser et nyt dansk charterflyselskab dagens lys. Således er flyselskabet Airseven A/S i dag blevet etableret med en indskudskapital på fem millioner kroner.

Bag det nye flyselskab står erfarne folk fra rejse- og luftfartsbranchen. Ejerkredsen tæller Primo Tours sammen med Copenhagen AirTaxi, den tidligere Jet Time-direktør Klaus Ren samt investoren Carsten Kenneth Jensen via MCJ Holding. Ifølge erhvervsstyrelsens oplysninger har Primo Tours-stifteren Bjarke Hansen en ejerandel på 70 procent, mens de øvrige 30 procent er fordelt på de andre tre investorer.

”Det er måske et specielt tidspunkt – her i en omtumlet coronatid – at starte et nyt flyselskab op, men vi tror på, at der er plads til et mindre og ikke mindst fleksibelt flyselskab. Vi tror at tiden er moden til forandringer og innovative løsninger i flybranchen, som vi har samarbejdet tæt med i mange år” siger administrerende direktør Bjarke Hansen fra Primo Tours i en kommentar til etableringen.

To Boeing 737-fly
Airseven bliver reelt, hvad man kalder et virtuelt flyselskab, for flyene skal opereres på en driftstilladelse hos Copenhagen AirTaxi, der også i dag har fly for Billund-selskabet Global Reach Aviation på sin licens.

I første omgang vil Airseven starte op med to ældre Boeing 737-400, der første gang er registreret i henholdsvis 1990 og 1992. På dansk register kommer flyene til at hedde OY-ASA og OY-ASB. Flyene, der lige nu står i en malerhangar i East Midlands i Storbritannien, bliver indrettet med plads til 168 passagerer og vil blive leveret i slutningen af 2020.

Airseven vil fokusere på chartermarkedet og vil fra starten have Primo Tours som kunde. I Primo Tours-indgår også SunCharter og Århus Charter, så de to Boeing 737-fly vil primært blive beskæftiget ud af Billund, Aarhus og Aalborg. Tidligere havde Primo Tours en eksklusivaftale med DAT om charterflyvninger, men i det seneste års tid er det Atlantic Airways, Great Dane Airlines og SAS, der har varetaget flyvningerne.

Udover charterflyvning er det også planen, at Airseven skal flyve ACMI og ad hoc charter, når der ikke er fast beskæftigelse på serieflyvningerne for Primo Tours-koncernen.

Hovedkontor i Roskilde Lufthavn
Hvordan navnet Airseven er opstået, kan selskabets administrerende direktør Klaus Ren ikke oplyse noget om. Udover sin fortid i Jet Time var Klaus Ren i 20 år ansat under “den syvtakkede stjerne” hos Maersk Air som kaptajn og sidenhen flyvechef.

”Det er naturligvis en meget spændende opgave, der venter os, og jeg ser frem til samarbejdet med Copenhagen Air Taxi, som vi også deler kontor med i Roskilde Lufthavn. Vi er i gang med at rekruttere de første medarbejdere til den administrative del af organisationen, og begynder inden længe at ansætte flypersonale.”

 

Relaterede artikler:

Tre selskaber overtager charterflyvninger fra DAT

Primo Tours og DAT forlænger eksklusivaftale

Klaus Ren: Det bliver noget med flyvemaskiner

Sponsoreret link:

Har du brug for at komme væk fra det hele? – Sammenlign afbudsrejser på prissammenligningssiden travelmarket.dk.