Carolyn MCall, koncernchef hos Easyjet Plc (Foto: EasyJet).

Europæisk lavprisflyselskab skal have ny chef

Koncernchef Carlolyn McCall forlader easyJet ved udgangen af året for i stedet at hellige sig en ny opgave i spidsen for en stor britisk tv-station.

Der er udfordringer nok i easyJet, der i dag er Europas næststørste lavprisflyselskab, Resultatet af sidste års Brexit-afstemning har skabt store udfordringer for det britiske lavprisflyselskab, idet 50 procent af kunderne kommer fra de øvrige 27 EU-lande samtidig med, at Storbritanniens fremtidige rolle i den liberaliserede europæiske luftfartsstruktur endnu er usikker.

Om det er årsagen til, at 55-årige Carolyn McCall har valgt at forlade jobbet som topchef hos easyJet skal være usagt. Det er under alle omstændigheder et faktum, at hun senest ved årsskiftet sætter sig i chefstolen hos den britiske tv-gigant ITV plc.

EasyJet oplyser i en pressemeddelelse, at man allerede har indledt jagten på en kvalificeret afløser for Carolyn McCall, der har været i spidsen for easyJet siden marts 2010.

“Carolyn McCall efterlader et selskab, hvor alt er lagt til rette for fremtidig succes. Hendes efterfølger vil overtage et ledelsesteam med styrke og dybde, engagerede medarbejdere og loyale passagerer, der flyver i et af Europas bedste netværk. Jeg taler på vegne af alle i easyJet, når jeg siger, at vi er kede af, at miste Carolyn, og vi ønsker hende det bedste i hendes spændende nye rolle,” udtaler bestyrelsesformand John Barton i anledning af annonceringen af den succesfulde topchefs afsked.

Tredoblet markedsværdi
Hovedpersonen selv lægger da heller ikke skjul på, at beslutningen har været svært at tage.

“Jeg har haft syv fantastiske år hos easyJet, og jeg er så stolt over, hvad flyselskabet og dets ansatte har opnået i denne periode. Jeg vil altid savne easyJet og mest af alt vil jeg savne easyJet´s ansatte med den særlige Orange Spirit, der bidrager til at gøre kundernes rejser enkle og billige hver eneste dag,” lyder det fra Carolyn McCall i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand John Barton fremhæver, at easyJets markedsværdi på børsen er blevet mere en tredoblet i de syv år, hvor Carolyn McCall har været i spidsen for flyselskabet, og samtidig har aktionærerne kunnet hæve mere end 1,2 mia. pund i udbytte, hvilket svarer til 10,2 mia. danske kroner.

EasyJet vil torsdag den 20. juli offentliggøre resultatet af finansårets tredje kvartal, og her kan investorerne ifølge de foreløbige meldinger se frem til et særdeles robust kvartalsresultat.

 

Relaterede artikler:

EasyJet flytter 110 fly fra britisk til østrigsk register

EasyJet lukker base i Hamborg

EasyJet går i minus

EasyJet vil ansætte 450 piloter

EasyJet-stifter modsætter sig opkøbsplaner