Demonstration foran Royal Hotel i København i januar 2015, hvor Ryanair holdt pressemøde. Foto: Andreas Krog.

Fagforening hiver Ryanair i Arbejdsretten

Fagbevægelsen vil ikke vente på svar fra Ryanair på det konfliktvarsel, som selskabet har modtaget, da man frygter, at Ryanair blot vil trække sagen i langdrag. Derfor går man i dag direkte til Arbejdsretten.

I sidste uge modtog Ryanair et konfliktvarsel fra den danske LO-fagforening Flyvebranchens Personale Union (FPU) i forbindelse med Ryanairs kommende base i Københavns Lufthavn, hvor FPU mener, at Ryanair bør tegne overenskomst for de ansatte, som skal bemande basen.

Normalt er det kutymen at lade modparten svare på konfliktvarslet. Enten ved at sætte sig til forhandlingsbordet eller ved at tage sagen i Arbejdsretten. Men FPU tager i dag det usædvanlige skridt selv at gå direkte til Arbejdsretten inden Ryanair formelt har svaret på konfliktvarslet. I dag kl. 12.30 afleveres sagen således til Arbejdsretten på Sankt Annæ Plads i det indre København. Det oplyser LO’s advokat, Peter Nisbeth, til CHECK-IN.dk.

Trække i langdrag
Hos FPU og den øvrige LO-fagbevægelse frygter man, at Ryanair vil trække sagen i langdrag ved at være lang tid om at svare, ved slet ikke at svare på henvendelsen eller ved at forsøge at få sagen for en irsk domstol.

Imens kommer datoen for baseåbningen bare nærmere og nærmere. Det er den 26. marts. Og hvis der skal iværksættes en sympatikonflikt, så skal den varsles senest 14 dage før. Det er en sympatikonflikt med 3F og HK i spidsen, der sandsynligvis vil kunne blokere for at Ryanair overhovedet kan komme i gang den 26. marts.