Fart på produktion af ‘drømmeflyet’

Boeing skruer op for produktionen af Boeing 787 Dreamliner med i alt tre samlebånd. Målet er at nå et tempo på 10 fly om måneden ved årets udgang.

Boeing forsøger nu forsigtigt at skrue tempoet på produktionsbåndene for Boeing 787 Dreamlineren i vejret. Målet er at kunne rulle 10 fly af samlebåndene om måneden ved udgangen af året, og i løbet af næste år skrue tempoet op til 20 fly om måneden.

Langt de fleste af Boeings passagerfly er gennem tiden blevet produceret i de enorme samlehaller i Everett uden for Seattle i USA’s nordvestlige hjørne.

Men den store forhåndsinteresse for Dreamlineren fik Boeing til at etablere en selvstændig Boeing 787-fabrik i Charleston i staten South Carolina i det sydvestlige USA. Planen er, at der skal produceres 787’ere i både Everett og Charleston.

De første Dreamlinere blev bygget ”hjemme” i Everett, men efter succesfuldt at have bygget de første Dreamlinere i Charleston er Boeing klar til at øge tempoet i South Carolina.

Samtidig har Boeing åbnet et midlertidigt samlebånd ved siden af det eksisterende samlebånd i de enorme haller i Everett.

Med opskruningen af tempoet er produktionen af drømmeflyet ved at være på rette kurs. Flyet havde ellers en hård fødsel med en forsinkelse på omkring tre år inden japanske ANA modtog det første fly for et år siden. Siden hen har Boeing leveret omkring 20 Dreamlinere. Den seneste blev leveret i weekenden til Air India.