FBI undersøger nålesabotage på Delta-flyvninger

I søndags blev der fundet synåle i kalkunsandwiches på fire forskellige Delta-flyafgange fra Amsterdam. En passager kom til skade, og det amerikanske forbundspoliti FBI efterforsker nu sagen.

I Tour de France cykelløbet blev ryttere og hjælpevogne i søndags saboteret af søm, der var strøet ud over vejbanen på et stykke af ruten.

Samme dag fandt en anden mærkværdig hændelse sted. Det var i stedet i luften over Atlanten, hvor der på fire forskellige fly fra amerikanske Delta Air Lines blev fundet synåle i de kalkunsandwiches, der blev serveret ombord.

Det var en passager ombord på Delta-flyet fra Amsterdam til Minneapolis, der først blev opmærksom på nålen, da han fik beskadiget munden, mens han var i færd med at spise den udleverede sandwich.

Da flybesætningen vidste at, der var andre fly undervejs fra Amsterdam med catering fra samme selskab, udsendte man en advarsel til de andre fly. Der blev fundet yderligere en nål i en sandwich ombord på Minneapolis-flyet, mens der også blev fundet nåle i sandwichesombord på to fly fra Amsterdam til Atlanta samt et fly på vej til Seattle.

FBI er gået ind i sagen
De nåle-inficerede sandwiches var fremstillet hos Gate Gourmet i Amsterdam og skulle serveres for selskabets BusinessElite passagerer. Hos Gate Gourmet siger en talsmand for selskabet, at man endnu ikke ved, hvordan nålene er havnet i de pågældende sandwiches, og Gate Gourmet har ikke kendskab til andre tilfælde, hvor noget lignende er sket.

Det amerikanske forbundspoliti FBI har gennem Atlanta-afdelingen indledt en efterforskning af hændelsen.

“Delta tager denne sag meget alvorligt og samarbejder med lokale og nationale myndigheder, som efterforsker sagen. Delta har øjeblikkeligt rettet henvendelse til vores leverandør af catering i Amsterdam for at sikre, at kvalitet og sikkerhed af den mad, som vi serverer ombord er til stede,“ skriver flyselskabet i en erklæring.

Imens undersøgelsen pågår, har Delta valgt at foretage lette ændringer i sortimentet af flymad. Efter fundet af nålene på Delta-flyene i søndags, blev passagererne i stedet trakteret med pizza.