(Foto: Morten Lund Madsen)

Februar-vækst i Billund og Aalborg

Lufthavnene i Billund og Aalborg kunne i februar præsentere flotte væksttal, der dog blev hjulpet på vej af den ekstra skuddag.

Vestdanmarks største lufthavn i Billund voksede sig endnu større i februar måned. Således rejste 14.930 flere passagerer igennem terminalen i forhold til samme måned sidste år, hvilket repræsenterer en vækst på 9,1 procent.

Der var vækst i samtlige tre trafiksegmenter, men det var alligevel udenrigstrafikken, der bar hovedparten af fremgangen. Her var der en stigning på 11,7 procent i forhold til sidste år, hvilket udgjorde 12.497 af den samlede vækst på 14.930 passagerer. Samlet rejste 118.930 passagerer på udenrigsruterne.

“Væksten er primært trukket af rutenyhederne fra foråret 2015, der nu får virkning for hele året, ligesom der er fortsat vækst hos netværksselskaberne som følge af øget kapacitet samt flere passagerer i flyene,“ siger administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn.

Indenrigsruten til København voksede med 8,6 procent til 8.887 passagerer, mens chartertrafikken fik en beskeden vækst på 3,6 procent til samlet 50.412 passagerer.

Billund Lufthavn blev dog hjulpet på vej af en ekstra dag i februar, da 2016 er skudår. Det svarer alene til omkring fire procent af væksten.

Rekord-februar i Aalborg Lufthavn
Også i Aalborg Lufthavn var der hjælp fra skuddagen, men her nåede lufthavnen op på 108.883 passagerer, hvilket er en samlet fremgang på 12,4 procent i forhold til samme måned året før.

Samtidig var sidste måned den bedste februar-måned i lufthavnens historie. I 2012, hvor der også var en skuddag, kom Aalborg Lufthavn for første gang over 100.000 passagerer i februar, og det samme er således tilfældet i år.

Udenrigstrafikken voksede med imponerende 27,8 procent fra 23.040 til 29.444 passagerer. Mere bemærkelsesværdigt var det dog, at den livsvigtige indenrigstrafik endnu engang viste fremgang med 5,9 procent flere passagerer på ruten til København.

“For fjerde måned i træk ses der vækst i indenrigstrafikken, hvilket er meget glædeligt i sig selv. Yderligere er det glædeligt, at vi ser et mindre fald i den gennemsnitlige billetpris hos såvel SAS som Norwegian til glæde for de mange rejsende,“ siger administrerende direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn.

Aalborg Lufthavn fremhæver også væksten i chartertrafikken, der blev øget med 15,4 procent fra 12.740 til 14.700 passagerer.

“Jeg tror ikke, at der er en overdrivelse, når vi siger, at Aalborg Lufthavn efterhånden er den foretrukne charterlufthavn for rigtig mange rejsende,“ siger Søren Svendsen.

Hvis det ikke er en overdrivelse, er det dog en sandhed med modifikationer. I Billund Lufthavn var der således 50.412 charterrejsende i februar måned, hvilket er flere end tre gange så mange som i Aalborg. Dermed er der stadig en del mennesker, som har Billund Lufthavn som favoritlufthavn, når det gælder charterrejser.

Foto: Norwegian og Sun-Air bidrager til væksten i Aalborg Lufthavn (Morten Lund Madsen)