Fire selskaber i kamp om Nice-rute fra København

I den igangværende sommerfartplan vil fire flyselskaber operere på ruten mellem København og Nice.

Lavprisrevolutionen kom til Danmark efter Sterling-kollapset i oktober måned sidste år. Et af eksemplerne er ruten fra København til Nice, hvor fire selskaber i sommerfartplanen konkurrerer om passagererne.

En analyse foretaget af anna.aero (Airline Network News and Analysis) viser, at SAS flyver dagligt mellem København og Nice, transavia.com kan tilbyde seks ugentlige afgangen, mens Cimber Sterling og Norwegian byder ind med henholdsvis fire og tre ugentlige afgange.

Den markante konkurrence betyder noget for prisniveauet. I en analyse af priserne på i alt 30 forskellige afgange i løbet af sommerfartplanen er gennemsnitsprisen lavest hos transavia.com. Her var gennemsnitsprisen kr. 770 pr. enkeltrejse inklusive skatter og afgifter. Cimber Sterling og Norwegian finder man side om side med en gennemsnitspris på kr. 910 pr. enkeltrejse, mens SAS har en gennemsnitspris på kr. 1.310 pr. enkeltrejse.

Nice_farewatch

Kilde: Aviation Analytics via anna.aero

I prisundersøgelsen fremgår det, at der er et tillæg på 60 norske kroner pr. enkeltrejse hos Norwegian for håndtering af bagage, mens transavia.com indkasserer en afgift på kr. 55, der ved bestillingen kategoriseres som “administrationsgebyr“, selvom der ikke tydeligt fremgår, hvad der betales for. Dette på trods af, at det hollandske lavprisflyselskab i øjeblikket i en dansk TV-kampagne fremhæver, at selskabet i modsætning til konkurrenterne ikke opkræver ekstra tillæg.

Der er ingen tvivl om, at konkurrencen er hård, og det må også være hævet over enhver tvivl, at ikke alle fire selskaber vil være at finde på ruten, når kalenderen viser sommeren 2010.