First Hotels åbner i Aarhus

Kæden First Hotels kommer nu til Aarhus. Selskabet overtager 12 hoteller fra Nordic Choice-kæden, og det tidligere Hotel Atlantic i Aarhus er som det første klar til at blive indlemmet i First Hotels-kæden. Aftalen tredobler First Hotels til 18 hoteller i Danmark.

Danmarks næststørste by har som bekendt ændret sit navn, og nu får et af byens gamle hoteller også nyt navn. Mens Århus er blevet til Aarhus skifter Comfort Hotel Atlantic navn til First Hotel Atlantic.

Det sker som led i en større ændring, hvor hotelkæden First Hotels har overtaget 12 af Nordic Choices hoteller i Danmark.

Det førstehotel som er klar til at blive re-branded til First er altså dettidligere Comfort Hotel Atlantic i Aarhus.

Navneskiftet sker formelt torsdag den 25. august, hvorhotellet fremover vil blive markedsført som First Hotel Atlantic. Til gengæld ændres der ikke på hotellets centrale placering på Europaplads i Aarhus tæt ved byenshavnearealer.

Det nye First Hotel Atlantichører til byens højeste bygninger med sine 37 meter og 9 etager. Oprindeligt blev hotellet bygget for 50 år siden i 1961. Hotellet blev landskendt tilbage i september 2000, hvor en bilbombe eksploderede på et parkeringsdæk under Hotel Atlantic.

I april i år overtog First Hotels driften af de danske Nordic Choice-hoteller fordi sidstnævnte ikke havde opnået de nødvendige stordriftsfordele for at kunne udvikle kæden.

“Vi opnår en unik tilstedeværelse i Danmark og i særdeleshed i København. Vi vil tilbyde markedet et bredt udbud af kvalitetshoteller, og de forandringer, der finder sted nu, vil føre til, at kunder hos både Nordic Choice og First Hotels får flere valgmuligheder i Danmark,“ sagde administrrende direktør i First Hotels, Helge Krogsbøl, ved aftalens indgåelse i foråret.

First Hotels er Nordens førende hotelkæde med 45 hoteller centralt beliggende ved destinationer i Sverige, Norge og Danmark. Kæden er blandt andet kendt for sine luksushotellerFirst Hotel Reisen i Stockholm, First Hotel Skt. Petri i København og First Hotel Grims Grenka i Oslo.

First Hotels blev etableret i 1993 og bestod oprindeligt af seks hoteller i Sverige. Virksomheden har siden udvidet gennem opkøb og nybyggeri. First Hotels har seks hoteller i Danmark hvilket altså tre-dobles med overtagelsen af de 12 hoteller fra Nordic Choise.

First Hotels er flere gange blevet kåret til Danmarks bedste hotelkæde og i 2010 blevFirst Hotel Skt. Petri i København kåret til et af Europas bedste forretningshoteller og det bedste i Norden.