Flere danskere til Tyskland

I årets første fire måneder steg antallet af danske overnatninger i Tyskland med 9 procent. Men tyskerene bliver væk fra Danmark, idet der var 11 procent færre tyske overnatninger i Danmark i samme periode.

Tysk Turistinformation (DZT) forventer at have grund til at glæde sig, når overnatningstallene for sommermånederne er klar til offentliggørelse. Trenden viser nemlig, at nabolandende fortsætter med at sende flere turister og forretningsrejsende til forbundsrepublikken.

I årets første fire måneder var der således en vækst i antallet af danske overnatninger i Tyskland på ikke mindre end 9 procent. Det betyder i aktuelle tal, at der fra januar til april var 672.000 overnatninger fra Danmark på overnatningssteder med mere end 10 senge.

Alene i april måned var der 245.000 danske overnatninger i Tyskland.

“Væksten fra Europa, hvorfra størstedelen af Tysklands turister kommer, udvikler sig på et konstant højt niveau,“ siger Petra Hedorfer, der er øverste chef for Deutsche Zentra für Tourismus.

I hele 2011 var Tyskland det fjerdemest populære rejseland for danskerne, kun overgået af Spanien, Italien og Frankrig.

Tyskere bliver væk fra Danmark
Men hvor tyskerne kan glæde sig over flere danske besøgende, må de danske overnatningssteder i stedet konstatere, at der bliver færre overnattende tyske gæster. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

I årets fire første måneder var der 1.730.000 tyske overnatninger i Danmark mod 1.950.000 i samme periode året før. Det svarer til en tilbagegang på 11,3 procent.

De tyske overnatninger er dog koncentreret omkring højsæsonen, hvor der alene i juli måned sidste år var over 2,6 mio. tyske overnatninger. For hele året blev det til lidt mere end 13. mio. tyske overnatninger.

Tallene indeholder overnatninger i hoteller- og feriecentre, campingpladser, vandrerhjem, lystbådehavne og feriehuse.