Brand- og redningskøretøjer ved flyene i London Stansted (Foto: Twitter)

Fly fra Ryanair og danske Primera Air i kollision

En mindre kollision fandt fredag morgen sted mellem et fly fra Ryanair og Primera Air i Londons Stansted-lufthavn. Begge fly måtte tages ud af drift.

Det kræver overblik at føre et passagerfly sikkert igennem de mange taxiveje i de store lufthavne. Det måtte piloterne fra en danskregistreret Boeing 737-800 (registrering OY-PSE) sande, da de fredag morgen var involveret i en mindre kollision med et fly af samme type fra Ryanair.

Hændelsen fandt sted i de travle morgentimer i London Stansted Airport, hvor Primera-flyet var på vej ud til startbanen for at gennemføre en flyvning på rutenummer PF2871 til Málaga med oprindelig afgang kl. 07.15 Her stødte den særlige winglet på det danske fly ind i haletoret på Ryanair-flyet, der holdt ved stoplinjen længere fremme på taxivejen.

Rynairs Boeing 737-800 (registrering EI-DAR) var klar til at gennemføre rutenummer FR205 til Dublin med planlagt afgangstid kl. 08.15, og lufthavnen sendte rutinemæssigt brand- og redningskøretøjer ud til flyene.

Begge fly måtte efterfølgende returnere til standpladserne, hvor passagererne måtte forlade flyene og vente på at erstatningsfly ankom, således at rejsen kunne genemføres med andre fly.

20 timers forsinkelse
Ryanair og Primera Air har hver især udsendt en erklæring om hændelsen.

“Begge fly modtog instruktioner fra London Stansted Air Traffic Control, da hændelsen indtraf,” skriver Ryanair, der samtidig oplyser, at det beskadigede fly blev gennemgået af flyselskabets egne teknikere i lufthavnen, inden det fire timer senere satte kursen mod Dublin.

Anderledes så det ud med flyet fra Primera Air. Dette fly er 24 timer efter stadig på jorden i den britiske lufthavn, og i stedet blev der rekvireret et erstatningsfly, der skulle tage over, mens teknikere skal vurdere omfanget af skaden på det danske fly.

“Hændelsen medførte ikke skader på passagerer, og det var ikke nødvendigt at evakuere flyene,” skriver Primera Air i en erklæring.

På grund af den begrænsede flykapacitet til rådighed, blev de britiske passagerer forsinkelse på 20  timer, inden de nåede frem til deres destination i Spanien. Flyet skulle også anvendes til en rotation til Alicante, og her blev passagererne forsinket i ni timer.

 

Relaterede artikler:

Norwegian-fly skadet i Københavns Lufthavn

Endnu et SAS-langdistancefly skadet i Newark

KLM-fly skadet af bagagevogn i Aalborg