Fly måtte vende om som følge af turbulens

Et Airbus A380-fly på vej fra Paris til New York måtte vende om efter at tre besætningsmedlemmer havde pådraget sig kvæstelser efter kraftig turbulens.

Det hører til sjældenhederne, at fly bliver tvunget til at vende om på grund af følgeskader efter turbulens.

Ikke desto mindre var det tilfældet med et Airbus A380-fly fra Air France, der i tirsdags var på vej fra Paris til New York´s John F. Kennedy Lufthavn med 484 passagerer og 21 besætningsmedlemmer ombord.

Da Air France flyet med rutenummer AF006 befandt sig omkring 20 kilometer syd for Leeds i en højde på 11.000 meter, besluttede piloterne at returnere til Paris, da kraftig turbulens netop havde gjort tre besætningsmedlemmer ude af stand til at gennemføre flyvningen.

Der var tale om, at de pågældende besætningsmedlemmer havde pådraget sig hjernerystelser samt forskellige knubs og blå mærker. Flyet ankom 70 minutter senere til Paris-Charles de Gaulle lufthavnen, hvor de pågældende besætningsmedlemmer blev tilset af læger.

Undervejs var der blevet dumpet tilstrækkeligt meget flybrændstof til at landingen kunne foretages uden risiko for en overvægtslanding, der sædvanligvis kræver et efterfølgende mekanikereftersyn.