(Foto: Vágar Lufthavn)

Flyet er lastet med cognac

Passagerer fra Trondhjem er så glade for cognac, at selskaber, der flyver fra lufthavnen, anbefales at have tre gange så meget cognac ombord som normalt.

Lysten til cognac er så stor blandt indbyggerne i den norske by Trondhjem og omegn, at det kan aflæses i butikkerne i byens lufthavn, og at nye operatører i lufthavnen får et særligt cognac-råd fra lufthavnschefen.

”Vi råder nye operatører til at have tre gange så meget cognac ombord som de normalt har,” fortæller Lasse Bardal, lufthavnschef i Trondhjem, til nrk.no.

Det er især ved udenrigsflyvninger, at lysten til cognac er stor. Både i lufthavnens butikker og ombord på flyene.

I starten nægter de nye operatører at tro på lufthavnschefens råd om behovet for en ekstra stor cognacbeholdning. Men når de først har oplevet at være løbet tør for cognac allerede inden flyet har forladt norsk luftrum, så forstår de, at han havde ret.

To før maden
Det er især skandinaviske cognacmærker, som ryger ned i indkøbskurvene i lufthavnens butikker og som skylles ned undervejs sydover. Og passagerer fra Trondhjem nøjes ikke blot med en cognac til kaffen efter maden.

”De fleste andre drikker cognac til kaffen. Men når folk fra Trondhjem er på tur vil de ofte gerne have en cognac eller to før maden,” forklarer Lasse Bardal.