Flyrejser for 800 mio. i udbud

En rammeaftale for offentlige flyrejser i de kommende fire år er netop sendt i udbud. Store ændringer har gjort aftalen interessant for en bred vifte af flyselskaber.

En rammeaftale for det offentlige Danmarks indkøb af flyrejser i de næste fire år er netop sendt i udbud. Det er frivilligt for kommuner, regioner, staten og halvoffentlige organisationer om de vil benytte sig af rammeaftalen. Men den offentlige indkøbsorganisation SKI vurderer, at rammeaftalen vil generere omsætning hos de flyselskaber, som kommer med i aftalen, for i alt 800 mio. kroner over fire år.

En række offentlige kunder med et stort indkøbsvolumen har rådgivet og bistået SKI i udbudsprocessen. Det har blandt andet resulteret i, at den kommende aftale indeholder en række nye ydelser i forhold til den nuværende aftale.

Antallet af udbudte ruter øges fra 150 ruter til 500 ruter. Det er dog ikke et krav, at det enkelte flyselskab byder ind på alle ruter, men kun dem hvor man har interesse i at afgive tilbud. Det gør uden tvivl aftalen interessant for langt flere flyselskaber end tidligere. Den nuværende aftale omfatter 11 flyselskaber. Med mere end en tredobling af antallet af udbudte ruter forventer SKI også at antallet af flyselskaber øges.

Desuden vil der blive tilbudt indenrigsruter i Norge, England og Tyskland. Noget som selskaber som SAS, Widerøe, Norwegian, Lufthansa, airberlin, British Airways og easyJet uden tvivl vil finde interessant.

I den nye aftale bliver det muligt for det offentlige at købe ”omvendte returbilletter”, for eksempel London – København – London, ligesom flyselskaberne får mulighed for at tilbyde ”one way billetter”.

Hvordan man byder ind
Senest den 29. september kl. 13 skal interesserede flyselskaber have indleveret deres tilbud til SKI. I midten af oktober kan de forvente svar og den 1. januar 2015 træder aftalen i kraft.

Flyselskaber med interesse i udbuddet kan læse udbudsbekendtgørelsen i SKI’s elektroniske udbudssystem Ethics og løbende læse om nyt om udbuddet på SKI’s hjemmeside.

Desuden afholder SKI et kort informationsmøde om det kommende udbud for alle interesserede og potentielle tilbudsgivere. Det afholdes mandag den 18. august kl. 14 hos SKI på Islands Brygge i København.

På informationsmødet vil SKI blandt andet fortælle om hvordan udbuddet er bygget op, hvad man skal være opmærksom på i udbuddet, hvordan man byder ind, hvordan SKI’s Ethics udbudssystem fungerer og hvordan tidsplanen er skruet sammen.

SKI understreger dog, at det ikke vil være muligt at stille spørgsmål til det konkrete udbudsmateriale.