Flyselskab med hjemmeside uden billetsalg

Det virtuelle flyselskab Greenland Express gik onsdag i luften med en ny hjemmeside. Men det er endnu ikke muligt at bestille billetter, da men ikke ved, hvornår første flyvning kan finde sted.

I mere end et år har forventningsfulde danskere og grønlændere ventet på, at det virtuelle flyselskab skulle få kapital, tilladelser og andre forhold på plads, så der kan startes flyvninger mellem Danmark og Grønland via Island.

Nu er tilladelserne endelig på plads, og Greenland Express har den seneste måned arbejdet på højtryk for at få etableret den vigtige platform for distribution af billetter. Ifølge Greenland Express skal danske World Ticket stå for booking-løsningen på hjemmesiden, mens GSA-selskabet Discover the World Marketing skal repræsentere Greenland Express i forhold til rejsebureauerne i Skandinavien.

Onsdag aften blev hjemmesiden præsenteret, men den bærer præg af, at være i en udviklingsfase, da der blot ligger testflyvninger i bookingmodulet.

Til gengæld kan man se, at Greenland Express kommer til at tilbyde priser i tre kategorier, henholdsvis Fullflex, EconomyFlex samt Economy. I det viste eksempel koster en returbillet mellem Aalborg og Kangerlussuaq 1.250 euro, eller hvad der svarer til 9.400 kroner. Greenland Express lover dog returbillet fra 500 euro, hvilket er omkring 3.800 kroner.

“Billetsalget starter den første uge i april. Vi har nogle medarbejdere, der skal på kursus, og hjemmesiden skal finpudses og rettes til,“ fortæller grønlandskfødte Gert Brask, der er iværksætteren bag luftfartsprojektet.

Ingen slotansøgninger
Greenland Express har indrettet fartplanen, således at der skal flyves til og fra fem destinationer. Det er Aalborg og København i Danmark, Kangerlussuaq og Narsarsuaq i Grønland samt Keflavik på Island.

Ruteoversigten ser således ud:

  • Aalborg-Keflavik
  • Aalborg-Narsarsuaq
  • Keflavik-Narsarsuaq
  • Keflavik-Kangerlussuaq
  • Keflavik-Aalborg
  • København-Narsarsuaq
  • København-Kangerlussuaq
  • Narsarsuaq-Kangerlussuaq

Et af rutenumrene i booking-systemet på hjemmesiden er 3D101 med afgang kl. 09.15 fra Aalborg til Kangerlussuaq.

Det må antages at være en fiktiv flyafgang, idet Airport Coordination Denmark overfor CHECK-IN.dk bekræfter, at flyselskabet 3D (Denim Air) ikke på nuværende tidspunkt har søgt om start- og landingstilladelser (slots, red.) i nogle af de lufthavne, som indgår i ruteprogrammet. Det er hollandske Denim Air, der skal flyve for Greenland Express, der ikke selv har driftstilladelse og licens.

CHECK-IN.dk forsøgte forgæves i løbet af torsdag af få en kommentar fra Ted Van Zundert, der er kommerciel direktør hos Denim Air, hvorfor selskabet endnu ikke havde søgt slots på vegne af Greenland Express.

“Vi ved i løbet af den kommende uge, hvornår den første flyvning finder sted. Det bliver nok i løbet af maj måned. Der er mere, end jeg regnede med, men jeg lærer hver eneste dag,“ forklarer en hektisk Gert Brask til CHECK-IN.dk.