Herning Helicopters flyver taxaflyvning fra Stauning Lufthavn. (Foto: Herning Helicopters)

Flyv fra Vestjylland og land midt i København

Herning Helicopters har lanceret et nyt tiltag, som giver vestjyske erhvervsrejsende mulighed for at flyve direkte fra Stauning Lufthavn og ind til midten af København.

Fremover bliver det hurtigere og lettere for vestjyske virksomheder at transportere medarbejdere til møder eller andet relevant i Danmarks hovedstad.

Det midtjyske luftfartsselskab Herning Helicopters tilbyder fremover taxaflyvning fra Stauning Lufthavn, og en tur til København i en af selskabets seks helikoptere tager blot 50 minutter.

”Vi lander, hvor passagererne gerne vil, bare ikke i lufthavnene, for så slipper vi for security og andet tidskrævende. Man lander direkte ved domicilet, og så tager passagererne til de aftalte møder. Vi er hjemme inden klokken 16, og så slipper man for at betale opholds- og overnatningsomkostninger,” siger ejer af Herning Helicopters, Stephan Erlandsen, til CHECK-IN.dk.

Lander i baghaven
I øjeblikket er der tilbud på en returrejse til Københavnsområdet, og den samlede pris for tre passagerer er 15.000 kroner. Helikopteren venter, mens passagererne er til forretningsmøder, og man kan benytte sig af WiFi eller tale i telefon undervejs. Eller man kan sætte sig tilbage og nyde turene på tværs af Danmark.

”Vi prøver så vidt muligt at lande tæt på det sted, hvor passagererne skal til møde. Vi har et godt samarbejde med transportfirmaer og Københavns Kommune. Kommunen finder landingspladser til os, ligesom de sørger for personale på jorden ved ankomst. Og så kan vi faktisk lande i baghaven hos de virksomheder, der ligger i København,” fortæller Stephan Erlandsen.

Herning Helicopters’ seks helikoptere har allerede travlt og flyver hver dag, og selskabet er i gang med at købe endnu en helikopter til flåden.

”Vi forventer, at vi kan gøre Danmark mindre – det er sådan set vores mål. At Vestjylland også har mulighed for at komme til København og omvendt, uden det skal tage en krig, og uden at de skal føle sig snydt vestpå,” siger Stephan Erlandsen.

Hovedsegmentet for helikopterflyvning fra Stauning Lufthavn er erhvervsdrivende, men også turister og borgere i området er velkomne ombord på helikopterne, som flyver under konkurrencedygtige priser inden for taxaflyvning.

Fleksibel transport
Stauning Lufthavn, der senest udvidede med et dronecenter, er glade for den nye aftale med Herning Helicopters, som er endnu en brik i lufthavnens løbende udvikling.

”Jeg ser meget frem til at samarbejdet med Herning Helicopters. Taxaflyvningen giver virksomheder, turister og borgerne i området en mulighed for at bruge et minimum af tid på transport på en meget fleksibel måde. Med taxaflyvningen kan man være i København på bare 50 minutter, hvilket er væsentlig kortere transporttid end hidtil,” siger lufthavnschef Helle Boller i en pressemeddelelse.

En yderligere fordel for de rejsende er, at man kan parkere gratis ved lufthavnens indgang, og at man nøjes med at møde op kun 15 minutter før aftalt tidspunkt for afgang. En afgangstid, som i øvrigt er meget fleksibel.

 

Relaterede artikler:

Ny lufthavnschef drømmer om indenrigsrute