Airbus A340-600 fra Lufthansa.

Flyveforbud tvinger Lufthansa til at flytte rute

Det natlige flyveforbud i Frankfurt Airport får nu de første konsekvenser. Lufthansa har været tvunget til at lukke selskabets rute fra Frankfurt til Cape Town, og ruten overflyttes nu i stedet til München.

Hver dag i vintertrafikprogrammet fra slutningen af oktober måned skulle Lufthansa efter planen have fløjet nonstop fra Frankfurttil Sydafrikas tredjestørste by Cape Town med et Airbus A340-600 fly til 306 passagerer.

Rutenvar i tidtabellen lagt med afgang fra Frankfurt kl. 22:15, hvilket er blot 45 minutter før det natlige flyveforbud i den tyske lufthavn træder i kraft. Siden slutningen af oktober måned sidste år har der været flyveforbud mellem kl. 23:00 og kl. 05:00 om morgenen. En beslutning der er truffet af myndighederne i delstaten Hessen, hvor lufthavnen er hjemmehørende.

Det natlige flyvforbud har indtil videre resulteret i, at over 10.000 Lufthansa-passagerer har været strandede i Frankfurt Airport på grund af forsinkede afgåendefly. Forsinkelser, der kan have været forårsaget af vejret eller af andre eksterne årsager.

Med baggrund i denne situation har Lufthansa valgt at flytte selskabets nonstop-rute til Cape Town, så den fremover udgår fra München i stedet for Frankfurt.

Færre flysæder
Men dader samtidig vil være et reduceret passagergrundlag fra München i forhold til Frankfurt, har Lufthansa været nødsaget til at indskrænke ruten til fem ugentlige afgange i stedet for syv. Herudover vil det være et Airbus A340-300fly og ikke et A340-600, der skal flyve på ruten, hvilket reducererantallet af udbudte sæder med 85 per afgang.

Det er ikke kun tabet af op imod 100.000 internationale flypassagerer til og fra Sydafrika, der rammer Frankfurt Airport. Lufthansa har allerede været nødt til at reducere antallet af flyafgange i de sene aftentimer, hvoraf flere afgange er blevet tidligerelagt.

“Overflytningen af ruten fra Frankfurt til München er med baggrund i et ønske om en forbedret regularitet og stabilitet for ruten,“ skriver Lufthansa i en pressemeddelelse.

Lufthansa oplyser samtidig, at allerede bookede passagerer i løbet af de kommende dage vil blive kontaktet for ombooking, der naturligvis sker uden omkostninger for de rejsende.