Flyvende bikinishow udløser bøde

Et vietnamesisk flyselskab arrangerede bikiniopvisning ombord på den første flyvning til en lokal badeby. Men det var en tand for meget for luftfartsmyndighederne.

Med hjælp fra en række deltagere i en lokal skønhedskonkurrence fejrede det vietnamesiske lavprisselskab VietJet Air i søndags åbningen af en ny rute på en lidt anderledes måde end normalt.

Flyselskabet indviede en rute fra Ho Chi Minh City til den lokale badeby Nha Trang. Og derfor havde VietJet Air fået den idé, at arrangere en bikiniopvisning undervejs på den første flyvning. Så da flyet var kommet op i den rigtige flyvehøjde startede en tre minutter lang modeopvisning af bikiniklædte vietnamesiske piger, der spadserede ned gennem midtergangen, mens især de mandlige passagerer forevigede begivenheden med kameratelefoner.

Havde ikke spurgt om lov
Opvisningen, som VietJet Air kaldte et hawaiiansk danseshow, er dog ikke faldet i god jord hos de vietnamesiske luftfartsmyndigheder, der har givet selskabet en bøde på 5.000 kroner. Det lykkedes VietJet Air at overbevise myndighederne om, at alle passagererne havde slukket for telefonerne på deres kameratelefoner, da showet gik i gang. Derfor fik selskabet bøde for ikke at have spurgt om lov først.

VietJet Air gik i luften i december sidste år og er Vietnams femtestørste luftfartsselskab.

Foto: VietJet Air.