Gatwick havde lidt mere vækst i trafikken end Heathrow. Foto London Gatwick Airport.

Flyvende start for Londons store lufthavne

Heathrow fik en flot start på 2018 med 5,8 millioner rejsende i januar, mens Gatwick havde passagerrekord og betjente 2,8 millioner passagerer i månedens løb.

For Heathrow var den tale om en vækst i passagertallet for januar med 1,1 procent til 5,8 millioner, hvilket gmedførte den 15 måned i træk med rekordhøje passagertal. Den tilsvarende vækst for Gatwick lød på 1,4 procent til et samlet passagertal på 2,8 millioner, hvilket blev den 59. måned i træk med passagerfremgang.

Indenrigstrafikken fra Heathrow havde de fleste passagerer og en vækst på 6,9 procent. Også Sydasien og Sydamerika havde betydelig vækst med henholdsvis 11,3 og 6,9 procent.

Også luftfragten i Heathrow havde betydelig vækst og nåede op på 133.000 tons, hvilket er rekord for en januar med en vækst i eksportvolumen på 10,6 procent.

Størst vækst for USA-ruter
Administrerende direktør for Heathrow Airport, John Holland-Kaye: “Heathrow har haft en flyvende start på 2018 med rekordtal for både passagerer og fragt, samtidig med starten på de offentlige høringer om etablering af en tredje landingsbane”.

Fra Gatwick var det især ruterne til USA, der havde den største procentvise fremgang. Fort Lauderdale var den destination i Nordamerika, der havde den største vækst med 92,6 procent i januar. Også New York og Boston havde betydelig vækst med henholdsvis 51,1 og 31,4 procent. Væksten til USA’s vestkyst blev domineret af Oakland ved San Francisco med en stigning på 76,6 procent mens væksten på Los Angeles lød på 38,6 procent.

Administrerende direktør for Gatwick Airport, Stewart Wingate: “Vi har startet 2018 på den måde, vi regner med at fortsætte året med betydelig vækst på vores langruter. Januar-trafikken viser, at destinationerne i USA har stigende popularitet, og allerede i næste måned bliver der flere muligheder med etablering af to ruter til henholdsvis Austin og Chicago”.

Klar til at bygge ny landingsbane
“De nye ruter får til sommer selskab af British Airways største sommerfartplan fra Gatwick i næsten 10 år med en stigning på 15 procent ugentlige flyvninger i forhold til sidste år”.

“Samtidig med, at vi nærmer os fem år i træk med fortsat vækst, viser det Gatwicks stigende betydning for Storbritannien som helhed, og vi er parat til at etablere endnu en landingsbane, som er både til at finansiere og kan gennemføres på fornuftig tid til gavn for hele landet”.

Relaterede artikler:

IAG foreslår brud på Heathrows monopol

British Airways skruer op i London Gatwick

Norwegian køber Gatwick-slots fra lettisk flyselskab