Den rummelige kabine i ATR72-flyene fra Alsie Express.

Fødselsdagskage og fredagsøl på indenrigsflyrute

Den 17. juni er det tre år siden, at Alsie Express debuterede på flyruten mellem Sønderborg og København. Det bliver fejret i dag.

Da Cimber Sterling for år tilbage fløj indenrigsruten mellem Sønderborg og København, nåede passagertallet flere gange op i nærheden af 70.000 om året. Heri var dog indregnet omkring 10.000 årlige passagerer, der var ansatte i Cimber Sterling, der fløj frem og tilbage mellem hovedkontoret i Sønderborg og basen i København.

Så langt op kommer passagertallet nok ikke foreløbigt, men mindre kan også gøre det. I dag har ruten et årligt passagertal på 55.000 efter tre års drift med de matsorte fly fra Alsie Express, og der er stadig vækst i specielt fritidsrejsesegmentet.

“Vi er inde i en god udvikling, hvor de nye produkter, vi har introduceret, har gjort det mere attraktivt for erhvervslivet at benytte ruten. I de senere måneder har vi også henvendt os med nye produkter til de privatrejsende for at få flere gæster på de afgange, der er knap så attraktive for erhvervslivet. En bedre belægning på alle afgange er nemlig med til, at vi kan fastholde 5 daglige afgange til og fra København. Et øget privat rejsebehov er en af forudsætningerne for ikke at skulle reducere antallet af flyvninger i de perioder, hvor erhvervslivet holder ferie. Jeg håber, at væksten på sigt vil kunne øge antallet af afgange,” siger Alsie Express administrerende direktør Lone M. Koch.

Jubilæum fejres med kage og øl
Efter Cimber Sterling-konkursen den 3. maj 2012 valgte Danish Air Transport (DAT) samme dag at gå ind på ruten, og sikrede dermed den fortsatte flytrafik mellem Sønderborg og København. Men tilsyneladende passede ambitionerne hos  DAT ikke med ambitionerne hos det regionale erhvervsliv, der ønskede flere frekvenser samt en heldækkende fartplan i ferie- og helligdagsperioder.

Derfor besluttede lokale kræfter at etablere et lokalt alsisk flyselskab. Det blev Air Alsie, der etablerede Alsie Express, mens Danfoss-fonden købte to ATR72-fly, som man lejede ud til det nyetablerede flyselskab.

Siden er det gået slag i slag, og i dag kan Alsie Express fejre tre års jubilæum på indenrigsruten til København. Det markeres med fødselsdagskage på samtlige afgange dagen igennem, mens der på dagens sidste aftenflyvning også serveres en kold fredagsøl.

Hos Sønderborg Lufthavn ser man også positivt på rutens fremtid, og lufthavnen har samtidig nogle store ambitioner for det nordtyske marked, som befolkningsmæssigt (Slesvig-Holsten og Hamburg, red.) er ligeså stort som hele Danmark.

“Vi ser frem til sammen med Alsie Express at markedsføre lufthavnen massivt i det nordtyske område i de kommende måneder,” siger lufthavnschef Christian Berg fra den kommunalt-ejede Sønderborg Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Alsie Express går fra minus til plus

Alsie Express har nu seks interline-aftaler

Direktørskifte i Alsie Express

Fuldt hus hos Alsie Express

Alsie Express i luften den 17. juni